Farkli Cografyalardan Gelen Giritliler Kusadasi'nda Bulusuyor

Farkli Cografyalardan Gelen Giritliler Kusadasi'nda Bulusuyor

Girit kültürünü yasatmak ve gelecek nesillere aktarmak amaciyla Kusadasi Belediyesi ve Giritliler Federasyonu (GIRITFED) tarafindan bu yil 11. kez düzenlenen Uluslararasi Giritliler Festivali Kusadasi’nda basladi. Dünyanin farkli cografyalarinda yasayan Giritlileri bir araya getiren festival, düzenlenecek renkli etkinliklerle üç gün boyunca sürecek.



Kusadasi Belediyesi ile Giritliler Federasyonu tarafindan 4 yil aranin ardindan düzenlenen 11’inci Uluslararasi Giritliler Festivali, Davutlar Mahallesi’nde ‘Giritliler Kültür, Dostluk ve Yardimlasma Dernegi’nin açilmasiyla basladi.

Açilisa Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Oguzhan Turan ve Remzi Çengel, belediye meclis üyeleri, GIRITFED Baskani Yunus Çengel, Mudanya Lozan Mübadilleri Baskani Hüseyin Türker, Davutlar Mahallesi Muhtari Erol Yagcioglu v KESO Baskani Ahmet Çalim ile dünyanin ve Türkiye’nin farkli yerlerinden gelen Giritliler katildi.

Açilista, Mudanya Lozan Mübadilleri Dernegi Baskani Hüseyin Türker tarafindan Belediye Baskani Ömer Günel’e tesekkür plaketi verildi.



"Girit derneklerinin merkezi Kusadasi oldu"

Açilista konusan GIRITFED Baskani Yunus Çengel, festivalin düzenlenmesine destek veren Baskan Ömer Günel’e çok tesekkür ettigini belirterek, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Çünkü 2008 yilinda kurulan dernegimiz Giritliler için çok önemli faaliyetlerin altina imza atti. Türkiye’de bulunan bütün Girit derneklerinin merkezi su an Kusadasi oldu. Bunun büyük onurunu yasiyoruz. Bu merkezin yapilmasinda bize destek veren Kusadasi Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Filiz’e de ayrica tesekkür ederim. Pandemi nedeniyle 4 yil festivalimizi gerçeklestiremedik. Bir sonraki festivali eger gerekli çalismalari yapabilirsek Kusadasi ve Girit’te düzenlemek istiyoruz” dedi.



"Kültürümüzü unutmadan kentimize sahip çikiyoruz"

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ise, “Kusadasi her geçen gün büyüyen bir turizm kenti. Kusadasi’nin ilk temel nüfusunu olusturanlar Girit ve Kos Adasi’ndan gelen Türkler olmustur. Kusadasi’nin kültürü onlarla sekillenmistir. Bugün nereden geldigimizi ve bu öz kültürü unutmadan yasadigimiz kente sahip çikabilmek ve çocuklarimiza aktarabilmek bizler için çok önemli. Giritliler Kültür, Dostluk ve Yardimlasma Dernegi’nin açilmasinda emegi geçen meclis üyemiz Mustafa Filiz’e de çok tesekkür etmek istiyorum. Bir dahaki festivalimizde hem Girit hem Kusadasi’nda düzenlemek için ne gerekiyorsa yapacagiz” diye konustu.



"Kusadasi’nin en güzel yollari Davutlar’da olacak"

Davutlar Mahallesi’nde Kusadasi Belediyesi tarafindan yapilan çalismalarla da ilgili bilgi veren Baskan Ömer Günel, “Davutlar’da 4 yil boyunca çok ciddi yatirimlar gerçeklestirdik. Bölgede bugüne kadar 141 bin metrekare yeni yol yaptik. Mahalle sakinlerinin siklikla kullandigi merkez caddeleri, Karayollarindan protokolle devralarak sicak asfaltla kapladik. Güzelçamli çikisina kadar yollari yapacagiz. Sicak asfalt döktügümüz yollarin üst asinma tabakalarini da bayramdan sonra kaplayacagiz. Kusadasi’nin en güzel yollari Davutlar Mahallesi’nde olacak. Aydin Büyüksehir Belediyemizle is birliginde gerçeklestirdigimiz çalismalardan sonra Davutlar Mahallesi’nin eksikleri giderilmis olacak” ifadelerini kullandi.

Giritliler Kültür, Dostluk ve Yardimlasma Dernegi’nin açilisinin ardindan konuklara Girit usulü çullama ve kalburabasti ile çesitli ikramlarda bulunuldu. 11’inci Uluslararasi Giritliler Festivali, 24 Haziran’da Kusadasi sehir merkezinde, 25 Haziran’da ise Davutlar Sevgi Plaji’nda düzenlenecek çesitli etkinliklerle devam edecek. Girit’in yöresel yemeklerinin tadiminin yapilacagi festivalde, renkli ve eglenceli atölyeler, Girit müzikleri, söylesi, fotograf sergisi, film ve belgesel gösterimi, dans gösterileri ve konserler de düzenlenerek Girit kültürü her yönü ile tanitilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile