Fethiye'de Hükümlüler Için Kitap Bagis Kampanyasi Baslatildi

Fethiye'de Hükümlüler Için Kitap Bagis Kampanyasi Baslatildi

Fethiye Cumhuriyet Bassavciligi himayelerinde Ceza Infaz Kurumlari tarafindan düzenlenen “Kitap Iyilestirir” adli kitap bagis kampanyasi, ülke genelinde oldugu gibi Fethiye’de de baslatildi. Kampanya törenine katilan Fethiye Kaymakami Yusuf Izzet Karaman; "Kitap okumak bir insanin ufkunu gelistiren, herkesin muhakkak bos zamanlarini degerlendirmesi gereken bir etkinliktir” dedi. Fethiye Cumhuriyet Bassavcisi Günsafak Kararti ise "Hükümlü ve tutuklularimiz bos zamanlarini etkin geçirebilmesi ve ayni zaman da kendilerine katki sunabilmesi amaciyla kütüphaneler olusturuluyor” seklinde konustu.



Ceza infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülere okuma aliskanligi kazandirmak ve farkindalik olusturmak amaciyla Adalet Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde devam eden "Ceza Infaz Kütüphaneleri Için Kitap Bagis Kampanyasi" Fethiye Adliyesi girisinde düzenlenen törenle baslatildi. Ilçedeki bir alisiveris merkezi ve Fethi Adliyesi girisinde açilan stant 15 Subat’a kadar kitap bagislari kabul ederek, ülke genelinde bulunan Ceza Infaz Kurumlari’nin envanterine kayit edilecek. Törende, kampanya dahilinde çesitli okullardan ve daire amirlerince getirilen kitaplar ise stant görevlileri tarafindan kayit altina alindi. Ögrenciler de getirdikleri kitaplari yetkililere teslim ederek örnek bir davranis sergiledi.

"Kitap okumak bir insanin ufkunu gelistirir"

Törende konusan Fethiye Kaymakami Yusuf Izzet Karaman; "Bugün anlamli bir etkinlik için burada bulunmaktayiz. Degerli bakanligimizin tüm Türkiye’de ayni anda baslattigi kitap bagis kampanyasina biz de ilçe kaymakamligi olarak tüm kamu kuruluslarimiz ile birlikte elimizden geldigince destek olmak üzere geldik. Kitap okumak bir insanin ufkunu gelistiren, herkesin muhakkak bos zamanlarini degerlendirmesi gereken bir etkinlik. Biz bunlari okullarimizda, sosyal ortamlarda mümkün mertebeyle anlatmaya çalisiyoruz. Fethiye adliye teskilatimizin, bassavcimizin öncülügünde yapilmis olan bu etkinligin, hayirlara vesile olmasini diliyorum. Tüm destek de bulunan kamu kuruluslarimiza, vatandaslarimiza önümüzdeki süreçte devam edecek, kampanyalarimiza desteklerinden dolayi simdiden tesekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

“Cezaevlerinde nitelik ve nicelik arttirilmaktadir”

Kitap bagis kampanyasi hakkinda bilgiler veren Fethiye Cumhuriyet Bassavcisi Günsafak Kararti ise "Ceza ve Güvenlik Tedbiri infazimizin en temel amaci hükümlünün tekrar ceza islemesinin önüne geçmektir. Kisinin infazini tamamladiktan sonra tekrardan topluma entegre edilmesi, güçlü yanlarinin ortaya çikarilmasi ve topluma uyum saglayabilmesidir. Bu temel amaci gerçeklestirmek üzere ceza infaz kurumlarinda bulunan hükümlü ve tutuklularimiz bos zamanlarini etkin geçirebilmesi ayni zamanda kendilerine katki sunabilmesi amaciyla kütüphaneler olusturmustur. Bu kütüphanelerin nitelik ve niceligini arttirilmasi üzerine Adalet Bakanligimizca çesitli çalismalar yürütülmektedir. Bu çerçevede de 2023 yilinda Ceza Tedbirleri Genel Müdürlügümüz koordinesinde tüm Türkiye’de ’Kitap iyilestirir’ sloganiyla ceza infaz kurumu kütüphanelerince kitap bagis kampanyasi baslamis bulunmaktadir. Kampanya 15 Subat 2023 tarihine kadar devam edecek. Bu çerçevede Fethiye’de de hem AVM içerisinde hem de adliyemizin girisinde 2 adet kitap bagis standimiz kurulmustur. Saat sabah 09:00 aksam 18:00 saatleri arasinda kitap bagislarimiz buradan kabul edilecektir. Vatandaslarimiz gelip burada fiilen kitap teslim edebilecekleri gibi kargo yolu ile de cezaevi kütüphanemize de bagista bulanabilecektir" diye konustu.



Fethiye’de bulunan alisveris merkezindeki kampanyanin açilis törenine Fethiye Kaymakami Yusuf Izzet Karaman, Cumhuriyet Bassavcisi Günsafak Kararti, Ilçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadasoglu, Fethiye Belediye Baskan Yardimcisi Oguz Bolelli, hakimler, savcilar, daire amirleri ve ögrenciler ile diger yetkililer katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile