Filistin'in Kalkilya Belediye Baskani Elmasri, Çorum Belediyesini Ziyaret Etti Açiklamasi

'Osmanli Devleti ve Türk halki sonuna kadar Filistin topraklarini ve Müslümanlarin hakkini savundu. Insallah bir gün Filistin yeniden özgürlügüne kavusacak. Türk kardeslerimizle bu zaferi birlikte kutlayacagiz'

Filistin'in Kalkilya Belediye Baskani Dr. Hasim Elmasri, "Osmanli Devleti ve Türk halki sonuna kadar Filistin topraklarini ve Müslümanlarin hakkini savundu. Insallah bir gün Filistin yeniden özgürlügüne kavusacak. Türk kardeslerimizle bu zaferi birlikte kutlayacagiz." dedi.

Çorum Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Elmasri, iki belediye arasinda yapilan "kardes sehir" anlasmasi kapsaminda kente gelerek Belediye Baskani Hali Ibrahim Asgin'i ziyaret etti.

Asgin, Elmasri ve beraberindeki Meclis Üyesi Amid Shrem ve Devlet Temsilcisi Cemal Jubara'yi belediye binasi girisinde karsiladi.

Ziyarette iki belediye arasinda yapilabilecek is birlikleri ve yardimlar degerlendirildi.

Açiklamada ifadelerine yer verilen Elmasri, Çorum'da bulunmaktan mutlu oldugunu dile getirdi.

Türk halkina, Filistin'e verdigi destekten ötürü tesekkür eden Elmasri, sunlari kaydetti:

"Türk kardeslerimiz Osmanli döneminden bugüne kadar hep yanimizda oldu. Özellikle Sultan Abdülhamit Han, kendisine para teklif edilmesine ragmen Yahudilere Filistin'den bir karis toprak vermeyi kabul etmedi. Osmanli Devleti ve Türk halki sonuna kadar Filistin topraklarini ve Müslümanlarin hakkini savundu. Insallah bir gün Filistin yeniden özgürlügüne kavusacak. Türk kardeslerimizle bu zaferi birlikte kutlayacagiz. Devlet baskanimiz her zor günlerimizde Sayin Recep Tayyip Erdogan'a danisiyor ve ondan istedigi destegi aliyor. Insallah hep birlikte zafere ulasacagiz. Çorum ile kardes sehir olmaktan onur duyuyoruz."

Elmasri, Çorum heyetini en kisa sürede Kalkilya kentinde agirlamak istediklerini belirterek, "Kalkilya sizin ikinci sehrinizdir. Hep birlikte Kudüs'e gidip namaz kilacagiz insallah." ifadesini kullandi.

Asgin ise 2020 yili Agustos Ayi Belediye Meclis Toplantisi'nda alinan kararla Kalkilya ile kardes sehir olduklarini aktardi.

Filistin'in çok özel bir cografya olduguna dikkati çeken Asgin, sunlari kaydetti:

"Filistin denildigi zaman aklimiza Peygamber Efendimizin hadisleri ve Kudüs geliyor. Kudüs bizim kalbimiz. Kudüs davasini yeryüzünde savunacak hiç kimse kalmasa bile savunacak bir liderimiz, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan var. Biz de ayni suurda ve ayni bilinçte hareket ediyoruz. Filistin deyince bizim aklimiza, o topraklari savunan Hz. Ömer, Selahattin Eyyubi, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Abdülhamit Han ve Necmettin Erbakan geliyor. Kardes sehir protokolünü Kalkilya'yi ziyaret ederek imzalayacagiz. Bu vesile ile Kudüs'ü bir kez daha görmüs olacagiz. Filistin'deki kardeslerimiz bizim öz kardesimizdir. Insallah tarihte oldugu gibi Kudüs davasi Müslümanlarin lehine sonuçlanacak. Bunu birlikte basaracagiz. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan bu davanin her platformda, en üst perdeden Kudüs'ün sözcülügünü üstlenmis durumdadir. Insallah netice yine inananlarin zaferi ile sonuçlanacaktir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile