Filmlere Konu Olan Incir Reçelinde Kullanilan Ilekler Tezgahlari Süslüyor

Filmlere Konu Olan Incir Reçelinde Kullanilan Ilekler Tezgahlari Süslüyor

Filmlere konu olan incir reçelinin yapiminda kullanilan ilekler, pazar tezgahlarini süslüyor. Tezgahlarda çok sik bulunmayan ilekleri gören bazi vatandaslar da merakindan tezgaha geliyor.



Dünyanin en kaliteli incirlerinin yetistigi Aydin’da, “deli ilek” olarak bilinen küçük ilekler de pazar tezgahlarini süslemeye basladi.

Genellikle ilekler incir agaçlarini sineklendirmek ve kaliteli incir elde etmek için satin alinirken, bazi vatandaslar da ilek reçeli yapmak için tercih ediyor. Incir reçeli yapiminda kullanilan deli ilekler tezgahlarda yerini alirken, vatandaslar da yogun ilgi gösteriyor.

Gelen talepler dogrultusunda küçük ilekleri satmaya basladigini ifade eden üretici Raziye Ay; “Bu küçük ilekleri genelde reçel yapmak için aliyorlar. Biz normalde bu küçük ilekleri hep ayiklar sebzelerin içine dökerdik. Bir keresinde soran oldu getirdim. O günden sonra talep artmaya basladi.

Ilekleri kaynatip, aci suyunu aldiktan sonra kabugunu soyarak serbet içerisinde bekletiyorlar ve reçele dönüstürüyorlar. Biz de talep olunca getirip satmaya basladik. Normalde büyük ilek satislari olur zaten pazarlarda. Çünkü bu ilekler incir agaçlarina asiliyor ve sinek çikariyor. Tabi bunlar biraz daha küçük. Deli ilek olarak biliniyor. Suan daha yeni fidanlarin ileklerini de getirip satiyoruz” dedi.



Küçük ilekleri bilmeyen bazi vatandaslarin da merak ederek tezgaha geldikleri ifade eden Ay, “Tezgahta zaten küçük ilekleri gören vatandaslar merak edip soruyor, dikkat çekiyor. Alip reçel yapiyorlar. Seveni de çok. Biz de talebi karsiliyoruz. Bugün sabah da pazara gelmeden isteyenler var diye topladim ve buraya getirdim. Kilosunu da piyasaya uygun sekilde 40 TL’den satiyoruz. Çok sükür islerimiz güzel. Zaten tüm ürünlerimiz organik. Kendi bahçemizde yetistirdigimiz ürünleri satiyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile