Fizik Tedavi Merkezi Sağlık Bakanlığı’na Takıldı

Fizik Tedavi Merkezi Sağlık Bakanlığı’na Takıldı

Mudanya Belediyesi’nce yaptırılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Sağlık Bakanlığı’ndan aylardır gelmeyen onay yüzünden hizmete açılamıyor.

Merkezin Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından yaptırılmış dal merkezi olma özelliğine sahip olduğunun altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Mudanya’nın planlama bölgesinde olmadığını iddia eden Sağlık Bakanlığı’nın konuyu ağustos ayında görüşerek karara bağladıklarını söyledi.

Bakanlığın 3 Ağustos 2012 tarihli toplantısında Mudanya’nın planlama bölgesine alındığını belirten Başkan Aktürk, “Aylardır Sağlık Bakanlığı’ndan gelmeyen onay yüzünden merkezimiz hizmete açılamıyordu. Şimdi ilçe olarak planlamaya dahil olduk. Önümüzdeki günlerde merkezin ruhsatını da alacağız. Sadece Mudanyalılar için değil, SGK güvencesi olan herkes bu merkezden tek kuruş ödemeden yararlanabilecek. Yaşlı kesimin çoğunlukta yaşadığı Mudanya’da her gün onlarca insan da fizik tedavisi için Bursa’ya gidip gelmekten kurtulacak” dedi.

Bursa asfaltı üzerindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 80 hastaya fizik tedavi, 60 hastaya muayene, 10 hastaya da rehabilitasyon hizmeti olmak üzere günde toplam 150 kişiye sağlık hizmeti vermesi bekleniyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile