Fransa Büyükelçisi, Empati Derneği'ne İşbirliği Önerdi

Fransa Büyükelçisi, Empati Derneği'ne İşbirliği Önerdi

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ve beraberindeki Fransız heyet, Gaziantep Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'ni ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen ve STK'lar arasında farklı misyonu ve faaliyetleriyle dikkat çeken Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'ne bir nezaket ziyaretinde bulunan Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Büyükelçilik Kültür Ateşesi Alexis Nichel, Büyükelçilik görevlilerinden Geraldine Duverreuil ve Büyükelçilik Ekonomi Ateşesi Kadriye Baysal'dan oluşan Fransız heyet, Başkan Pınar Topçuoğlu'ndan dernek çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ve beraberindeki heyetin ziyaretine Empati Sosyal Sorumluluk Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Hacer Özil, Seçil Güdemezoğlu, Aylin Burnukara, Elif Çetindağ, Özge Balık ve Burcu Koçer de katıldı.

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nin üç yıl önce kurulduğunu ifade eden Başkan Pınar Topçuoğlu, bu süreç içerisinde en önemli projeleri eğitim alanında gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Derneğimizin ilk kuruluş faaliyetini engelliler basketbol takımına tekerlekli sandalye almak için gerçekleştirdik. Bu güne kadar bütün projelerimiz eğitim alanında gerçekleştirilmiştir. Önceliğimiz eğitim ve sağlıkla birlikte sosyal yaşamın geliştirilmesi yönündedir. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan Haydi Kızlar Okula kampanyasının Gaziantep'te sağlıklı yürütülmesi yönünde Bakanımız Sayın Fatma Şahin'le koordineli olarak çalışmalar yürütüyoruz. Aile eğitime önem veriyor ve ana baba eğitimiyle ilgili çeşitli projeler geliştiriyoruz. En önemli çalışmamız Empati İlköğretim Okulu'nun yapımıyla ilgilidir. Derneğimizin adını taşıyacak olan ilköğretim okulumuzun temelini önümüzdeki günlerde atacağız. Okul yapımı için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz ve kamuoyunun güvenini kazandığımız için bu etkinliklerimize olumlu dönütler alıyoruz. Sosyal alanda da kentin sosyal yönünün gelişmesi için bir çok etkinliğe imza attık. Sağlık diğer bir konumuz. Özellikle anne ve çocuk sağlığıyla ilgili çalışmalarım sürüyor. GAÜN Onkoloji Hastanesinde bulunan hastalarımızla ilgili bir çok çalışma gerçekleştirdik. Lösemili çocuklarımıza motivasyon vermek için onlarla birlikte ortak etkinlikler yapıyoruz. Bir çok hastalıkla ilgili konunun uzmanlarını Gaziantep'e davet ederek onlarla vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz” dedi.

Gaziantep Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nin çalışmalarından çok etkilendiğini ifade eden Fransa Ankara Büyükelçisi Laurent Bili de, “Fransa'da bulunan sizler gibi STK'ları ile temas kurarak bunlarla ortak projeler yapmanızın büyük faydası olacaktır. İki ülke arasındaki dostluğun gelişmesinde STK'larının büyük önemi vardır. Eğitim alanındaki çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz. Türkiye'de eğitimli insan gücün arttırılmasına yönelik çabalarınızı destekliyoruz. Gaziantep'e fahri konsolosluk açmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili bir isim arayışımız sürüyor” diye konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından Fransız heyete Gaziantep mutfağının ünlü yemeklerinden ikram eden Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği yönetici ve üyeleri heyet üyeleriyle çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundular. Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Pınar Topçuoğlu, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili'ye günün anısına üzerinde Empati Derneği yazan kristal bir plaket armağan etti. Büyükelçi Bili de Topçuoğlu'na Fransa'yla ilgili kaynak bir kitap hediye ederek ziyareti çekilen hatıra fotoğraflarla tamamladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile