Gazi Emet Yöresel Ürünler Ve El Sanatlari Festivali Basladi

Gazi Emet Yöresel Ürünler Ve El Sanatlari Festivali Basladi

Emet Belediyesi tarafindan düzenlenen, 9 gün sürecek 2. Gazi Emet Yöresel Ürünler ve El Sanatlari Festivali ‘’Emfest’’, Kaymakam Hasan Çiçek, Belediye Baskani Hüseyin Dogan ve çok sayida vatandasin katildigi kortej yürüyüsüyle basladi.

Mehteran ekibi esliginde Emet Belediyesi önünde baslayarak Emet Golden Grass Thermal Otel önünde sona eren yürüyüs renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin açilisinda konusan Belediye Baskani Hüseyin Dogan,” Festivaller genel anlamda bilindigi üzere sadece eglenceden ibaret degildir. Bunun öneminin kavranmasi lazim. Biz festivali 9 gün yapiyoruz, elden gelse de 20 gün yapabilsek. Tarihi degeri olan ilçemizin, bunun yaninda turistlik degerlerini ön plana çikarmamiz gerektigini üzerimize vazife edindik. Ayni zamanda termal kaynaklariyla, dogal güzellikleriyle ve cografi isaretli ürünleriyle tanitima ihtiyaç duyulan bir ilçeyiz. Dünyadaki bor rezervinin yüzde 53.6’si Emet ve Hisarcik topraklarindadir. Bunlari halkimiza tanittigimiz kadar tüm Türkiye ve dünyaya da tanitmamiz gerektigine inaniyorum. 9 günlük festivalin süresince 9 Temmuz’da Anadolu Incisi Bor Madeni Günü, 8 Temmuz’da Kadin Kooperatifleri ve Yöresel Lezzetler Günü, 7 Temmuz’da Organik tarim ve Hayvancilik Günü, 6 Temmuz’da El Sanatlari günü, 5 Temmuz’da Yörükler, Türkmenler ve Türk Dünyasi, 4 Temmuz’da Ilçemizden Yetisen Degerler günü, 3 Temmuz’da Gurbetçiler günü, 2 Temmuz’da Ecdada Saygi Günü programlari gerçeklestirilecektir. Bizim festival düzenlemekteki diger amacimiz, bölge halkinin ve esnafimizin ekonomik olarak hareketlilik saglamasidir. Ben 2.’si düzenlemekle bu festivalin geleneksel hale dönüsmesine bir adim daha yaklastigimizi düsünüyorum” diye konustu.

Protokol üyeleri Gazi Emet Yöresel Ürünler ve El Sanatlari Festivali açilis töreni sonrasinda festival alaninda bulunan esnaflari ziyaret ederek bereketli kazançlar dilediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile