Gaziantep Belediyesi'nin artık Koreli kardeşi var

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Belediyesi, Güney Kore'nin Songnam Belediyesi ile kardeş belediye anlaşması imzaladı.

Şehirlerinde çevreci enerji

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Belediyesi, Güney Kore'nin Songnam Belediyesi ile kardeş belediye anlaşması imzaladı.

Şehirlerinde çevreci enerji şirketi Clean Energy & Vehicle'nin (CEV) elektrik santrali bulunan Gaziantep Belediyesi, başlarında Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Özçörekçi bulunan 8 kişilik heyet ile geçtiğimiz günlerde CEV'in merkez binasının olduğu Songnam şehrine ziyarette bulundu. Öncülüğünü CEV'in arabulucuğunu yaptığı kardeş belediye projesi, Gaziantep Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Özçörekçi ile Songnam Belediye Başkan Yardımcısı Song Yong-Kon'un imzaladığı protokolle rüya olmaktan çıktı.

Düzenlenen imza töreninde Başkan Yardımcısı Özçörekçi, "Kore Savaşı ile kardeş olan bu iki ülke 2002 dünya kupası ile kardeşliği daha da pekişti. Bu kardeşlik müessesi sayesinde bir birimizden öğrenip kendimizi geliştireceğimiz çok şey var." dedi. Başkan Yardımcısı Song ise "Songnamlı işadamlarının Avrupa ile Ortadoğu'ya açılımlarında Gaziantep'in desteklerini arkadasında hissedebilir." diye açıklamada bulundu.

CEV, Gaziantep'e yaptığı 5 bin hanelik elektrik santrali ile bilinen bir elektrik üretim şirketi. Çöplerden elektrik üreten CEV, kendisi çevreci elektrik üreticisi olarak tanımlıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile