Gaziantep'e Akilli Ve Güvenli Bir Park Daha Kazandirilacak

Gaziantep'e Akilli Ve Güvenli Bir Park Daha Kazandirilacak

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, EBRD’nin yesil sehir ilan ettigi Gaziantep’te vatandaslara güvenli ve akilli yeni bir park projesini hayata geçireceklerini müjdeleyerek, “En büyük rehabilitasyon yesil. Ailelerimiz burada sporunu ve yürüyüsünü yapabilecek. Nisan ayinda parkimizi vatandasimizin hizmetine açmayi planliyoruz” dedi.

GBB Kent Estetigi ve Yesil Alanlar Daire Baskanligi, Gaziantep’te orman havasinda yürüyüs, spor ve çesitli sosyal aktivitelerin yapilacagi yeni bir park projesini hayata geçirmeye hazirlaniyor. Bu kapsamda sosyal donati alanlari ile her yas grubuna hitap edecek park, 7/24 kamera sistemi ile takip edilerek bireylere güvenli bir alan olusturacak. Sehitkamil ilçesindeki Osmangazi Mahallesi’nde Polis Evi’nin karsisinda bulunan alanda hizmete geçecek park, 21 bin metrekarelik alani ormanlik arazi olan yaklasik 45 bin metrekarelik alani kapsayacak. Projede, yürüyüs parkuru, akilli fitness, bisiklet yolu, pet park, çocuk oyun alani, süs havuzu ve 120 araç kapasiteli otopark bölümleri bulunacak.

Ormanlik alan içerisinde bulunan projeyi yerinde gören Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, insanlarin sabah saatlerinde veya gün içerisinde, bos vakitlerinde yürüyüs ve spor yapacagi yeni bir proje için hazirliklarin tamamlandigini belirterek, “Yesil sehir ve akilli sehir için en önemli unsurlardan biri yesil parkimiz ve akilli parkimiz. Bu proje polis evinin tam karsisinda ve yaklasik 45 bin metrekareden olusuyor ve sehrin göbeginde yer aliyor. Projemizi tasarladik ve ise koyulduk. Nisan ayinda bu projemizi hizmete açmayi planliyoruz. En büyük rehabilitasyon yesil. Yesilin içinde insanlarin dinlenmesi ve yürümesi çok saglikli bir etkinlik. Ailelerimiz burada sporunu ve yürüyüsünü yapabilecek. Ayni zamanda güvenli. Bu parkta ailelerin ihtiyacini karsilayacak her sey olacak” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile