Gaziantep'te 7 Okulun Ögretmenlerine Bisiklet Dagitimi

Gaziantep'te 7 Okulun Ögretmenlerine Bisiklet Dagitimi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Milli Egitim Müdürlügü is birliginde 7 okulun ögretmenlerine 736 bisiklet dagitimi yapildi.

Sehitkamil Belediyesi Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi, Türkan Altun ve Avukat Mehmet Altun Anadolu Lisesi, Ayvaz Burçkan Anadolu Lisesi, Sehit Cuma Akil Anadolu Imam Hatip Lisesi, Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi, Adil Sani Konukoglu Spor Lisesi, Sehit Adem Özen Anadolu Lisesi Gazisehir Il Ögrenci Meclisi ögretmenleri ve tüm personellerine 736 adet bisiklet hediye edildi.

"Bisiklet dünyanin en saglikli yesil ulasim araci"

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin dagitim töreninde yaptigi konusmada, bisikletin spor aracindan çok daha fazlasi oldugunu belirterek, “Ulasim master, egitim master planlarini yaptik. Bisiklet yollari yaptik. Bisikletlerin daha fazla dagitilmasi için büyük bir gayret gösteriyoruz. Çünkü hem saglam kafa saglam vücutta bulunur hem de bilimsel olarak artik su anda dünyanin en saglikli yesil ulasim araci bisiklet. Bunun için kullanacagiz. Örnek olan kullanacak. Öncü olan kullanacak. Ögretmenler kullanacak” dedi.

"Siz bizim yarinlarimizsiniz"

Konusmasinda ögretmenin kent için degerinden bahseden Sahin, sehir için hayatini feda eden sehitlerin okullara isimlerinin verildigine de deginerek, “Siz bizim memleketimizin yetismis insan gücüsünüz. Evlatlarimizi teslim ettigimiz hazinemizsiniz. Siz bizim en büyük zenginligimiz, en büyük gücümüz, yarinlarimizsiniz. Biz cumhuriyetin 100’üncü yilindayiz. Bugün okullarimizin içerisinde sehitlerimizin adini verdigimiz okullarimiz var. Bu sehre hizmet veren, adini yazdiran yüzüncü yilda okullarimiz var. Bunlarin her biri yetismis insan gücü, beseri sermaye” ifadelerini kullandi.

Ögretmenlere ögrencilerini Panorama 25 Aralik Gaziantep Savunmasi Kahramanlik Panoramasi ve Müzesine götürüp Gaziantep tarihine taniklik ettirmelerini rica eden Baskan Sahin, “Su cografyanin yasadiklarina bakinca yüz yil önce ecdat ne yasiyorsa bugün aynisini yasiyoruz. Ne kadar güçlüsün sorusuna cevabimiz su, senin ne kadar yetismis adamin var. Ne kadar hocan var. Siz varsiniz. Siz bizim yarinlarimizsiniz. Siz bizim Mimar Sinanlarimizsiniz. Siz bizim Aziz hocalarimizsiniz. Öyle güzel evlatlar yetistiriyorsunuz ki. 670 bin ögrencimiz var. Nasil bir büyük hazine. Kurucu aile bakanligi yaptigim dönemde hem bu sehrin egitimi için hem ülkenin egitimi için yapilmasi gereken ne varsa onu yapmaya çalistik. Akilli Sehir Gaziantep için bilgi ekonomisi için çok önemli. Dört üniversitesi olan ilk 5 sehiriz. Çok güzel bir atasözü var: ‘Bir yillik hedefin varsa pirinç ek, on yillik hedefin varsa agaç dik, yüz yillik hedefin varsa insan yetistir.’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu cumhuriyetin 100’üncü yilinda çok güzel insan yetistirdik” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Baskani Zekeriya Efiloglu ise okullara siklikla yaptigi ziyaretlerin her birinde ögretmenlerle bir araya geldiklerini belirterek, sehrin spor alanindaki basarilarindan konusmasinda su sekilde bahsetti:

“Sehrimize ve gençlerimize dokunmak için elimizden gelen gayreti ve çabayi gösteriyoruz. Özellikle biz son bir buçuk yilda 1611 madalya aldik. 164 kupa aldik. 4 altin kemer aldik. Sadece spor alaninda son 3 yilda 21 yeni tesisle beraber tam 38 tesis sehrimizin çocuklarina gençlerine hizmet eder vaziyete geldi” diye konustu.

Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe ise okullardan gelen taleplerin Gaziantep Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan hizlica yerine getirildigini belirtti ve Büyüksehir Belediyesinin milli egitim alaninda yürüttügü çalismalardan bahsetti.

Okullarin temsilci ögretmenlerine Fatma Sahin tarafindan bisikletleri hediye edilirken Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe ve ögretmenler tarafindan tesekkür için Baskan Fatma Sahin’e çiçek takdim edildi.

Fatma Sahin’in ögrenci ve ögretmenlerle toplu fotograf çekiminin ardindan program sonlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile