Gaziantep'te Kiyma Ve Kusbasi Mesaisi Basladi

Gaziantep'te Kiyma Ve Kusbasi Mesaisi Basladi

Kurban Bayrami’nin gelmesiyle birlikte, etlerini kiyma, kusbasi veya pirzola olarak hazirlatmak isteyen vatandaslar, Gaziantep’teki kasap dükkanlarina akin etti.

Evlerinde et çekme makinesi bulunmayan ve bayramda kesilen kurbanliklarini farkli sekillerde islemek isteyen vatandaslar, kasaplarda yogunluk olusturdu. Bazi vatandaslar sadece birkaç kilo etle kasap dükkanlarinin yolunu tutarken, bazilari ise onlarca kiloyu makineden geçirerek hazir hale getirdi. Kasaplar, bu yogun talebi karsilamak için ekstra mesai yaparak, vatandaslarin bayram sofralarini zenginlestirecek et ürünlerini hazirladi.

Gaziantep’te Sekeroglu Mahallesi’nde 3’üncü kusak olarak 57 yildir kasap ustaligi yapan Servet Içtenesi, bayram dolayisiyla yogun mesai yaptiklari söyledi.



“Talep her bayram oldugu gibi yogun”

Kurban Bayrami dolayisiyla yogun mesai yaptiklarini belirten Içtenesi, “Kurban kesildikten sonra etleri kasaba götürmek bir gelenektir. Etler bize getirilir. Soyulur, çekilir ve paketlenip müsteriye teslim edilir. Müsterinin istegine göre çesitlere ayiririz. Biz her bayram oldugu gibi bu bayramda çalistik. Bayramin 1’inci ve 2’nci gününde kurban kestik. Bugünde kiyma, kusbasi veya pirzola olarak hazirliyoruz. Talep her bayram oldugu gibi yogun. Müsterileri siraya koyuyoruz. Talepleri yetistirmeye çalisiyoruz. Kiymayi çekimizin fiyati 20 TL. But parçalanmasi ise 150 TL’dir” dedi.

“Etlerimiz burada paketleniyor”

Kurban etlerini kiyma ve kusbasi yaptirmaya getirdigini söyleyen vatandas Selim Izci, “Etlerimizi getirdik kasaba. Sira çok oldugu için buraya birakiyoruz. Usta bize hazir olunca haber verecek. Bizde gelip etlerimizi alacagiz. Etlerimiz burada paketleniyor. Bizim için büyük bir avantaj oluyor. Bu durumdan çok memnunuz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile