Gelecegin Bilim Insanlarina Robot Show

Gelecegin Bilim Insanlarina Robot Show

Balçova Belediyesinin gelecegin bilim insanlarini ve mühendislerini yetistirmek için açtigi ’Robotik Kodlama Kursu’nun dönem sonu etkinliginde, Baskan Fatma Çalkaya’nin "Robot Show" sürprizi damga vurdu.

Günümüz yasantisinin vazgeçilmez bir parçasi olan yazilim teknolojisi egitimi, Balçova Belediyesinin açtigi kurslar ile Balçovali çocuklara ücretsiz olarak veriliyor. Balçova Belediyesi tarafindan altyapisi ve teknolojik donanimlari olusturulan ’Robotik Kodlama Kursu’nda 107 çocuk, robotik kodlama ve teknoloji derslerine katildi.

Ilkögretim 4 ve 5. siniflarda okuyan çocuklar, robotik kodlamanin yani sira takim çalismasi, kendini ifade edebilme, pozitif düsüne gibi konularda egitim almaya basladi.

Hafta içi ve hafta sonu okullarindan bos kalan zamanlarinda kursa devam eden çocuklar, edindikleri bilgilerle hem yazilim teknolojisini ögrendi hem de bu bilgileri ile küçük robotlar yapmaya basladi.

Zaman zaman çocuklarin derslerine de katilan Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya, dönem sonu etkinligi nedeniyle çocuklara bir sürpriz yapti. Egitimlere katilan küçüklere sertifikalarinin verildigi törende film karakteri Robot Bumblebee, çocuklara bir gösteri sundu. Çocuklarin hayranlikla izledigi gösteriden sonra Baskan Fatma Çalkaya ve belediye meclis üyeleri her ögrenciye birer sertifika verdi. Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya, “Çocuklarimizi ezberci egitim sisteminden uzaklastirip onlari düsünmeye ve problem çözmeye yöneltmek için bu kursumuzu açtik. Onlarin ilgisi ve basarilari bizleri umutlandiriyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile