Derneğin kuruluşu nedeniyle birtakım etkinlikler düzenlendi. Dernek Başkanı Zerrin Şakar ve yönetim kurulu üyeleri ilk olarak gazeteci ve davetlilerle bir araya geldi. Daha sonra gazetecilere ve davetlilere Fener Meydanı, Bayraklı Baba Türbesi, Namazgah, Gazi Süleyman Paşa Türbesi, Kale Burcu, Traktör Müzesi gezdirilip bilgi verildi.
Bir restoranda düzenlenen yemekte konuşan Şakar, derneğin Gelibolu için bir enerji kaynağı olacağını söyledi.
Birlik, beraberlik, dayanışma adına derneğin Gelibolu'da kurulduğuna işaret eden Şakar, 'Derneğimiz yapacağı faaliyetlerle tüm Gelibolu ve köylerini kucaklayacak. Bizler sadece etkinlik yapmak için değil, yaptığımız etkinliklerle etki oluşturmak için geldik. Tüm Geliboluluları ve Gelibolu sevdalılarını derneğimize ve Gelibolumuza sahip çıkmak için derneğimiz çatısı altında birleşmeye çağırıyorum' dedi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Ersin, Gelibolu'nun çok önemli bir yer olduğunu anlatarak, 'Burada yaşayan halkımızın önce şunu çok iyi anlayabilmesi lazım. Gelibolulu insanımız istese de istemese de Gelibolu uluslararası bir marka. Fakat bu markanın değer kazanabilmesi ve halkın bundan istifade edebilmesi için bir kamuoyu desteği gerekir. Bunun için de nerede olduğumuzu tespit etmeliyiz' diye konuştu.
Konuşmaların ardından dernek üyesi Burak Batır tarafından faaliyetler, çalışma programları ve projeler hakkında bilgi verildi.
Son olarak Şakar tarafından Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ın derneğe üye kayıtları yapıldı.
Gelibolu Piri Reis Eğitim, Kültür, Gençlik, Spor, Turizm Ve Sosyal Dayanışma Derneği Kuruldu
Gelibolu'da, Piri Reis Eğitim, Kültür, Gençlik, Spor, Turizm ve Sosyal Dayanışma Derneği kuruldu.