İstanbul Valiliği Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Bürosu AB Koordinatörü Harun Yaman, "Duygusal Zeka Becerilerinin Geliştirilerek Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması" projesinin gençlerin duygusal becerilerinin geliştirilerek istihdam edilebilirliklerine katkı sağlamayı amaçladığını bildirdi.
"ERASMUS + KA2-Yenilik ve İyi Uygulamalar Değişimi İçin İş Birliği-Okul Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklıklar" konulu "Duygusal Zeka Becerilerinin Geliştirilerek Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması" projesinin final konferansı Taksim'deki bir otelde gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu AB Koordinatörü Harun Yaman, projeyle ilgili bilgi verdi.
Yaman, projenin gençlerin duygusal becerilerinin geliştirilerek istihdam edilebilirliklerine katkı sağlamayı amaçladığını, aynı zamanda herhangi bir kişisel gelişim programına erişme imkanı olmayanlar için internet temelli bir öğrenme ortamı oluşturduklarını söyledi.
Yaman, bu amaca ulaşmak için, bu projede eğitim malzemelerinin içeriğini paylaşıma açmak amacıyla internet temelli bir öğrenme ortamı oluşturduklarını anlattı.
AB ve Dış İlişkiler Büroları hakkında da bilgi veren Yaman, AB ile uyum projeleri geliştirmek için bu büronun yaklaşık 13 yıl önce kurulduğunu belirterek, ağrılıklı olarak AB ve kalkınma projeleri yaptıklarını söyledi.
Bu büroların 81 valilikte bulunduğunu belirten Yaman, "Bu büroların üç temel görevi var. Birincisi müzakere sürecinde bürokratik tarafta yapılan çalışmaları anlatmak. İkincisi, kent halkını AB sürecinde bilgilendirmek. Üçüncü görevimiz de ilimizdeki kurumların proje yapma kapasitelerini arttırmak. Aslında üçüncü görevimizi yaparken ikinci görevimizi de yerine getiriyoruz ve halkımızı AB sürecine hazır hale getiriyoruz." dedi.
Bunun için farklı üniversite ve bakanlıklarla kurumlara proje geliştirme eğitimleri verdiklerini anlatan Yaman, bugüne kadarki çalışmaları hakkında bilgi verdi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin''in önemsediği iki temel konu bulunduğunu belirten Yaman, "Bağımlılık, özellikle madde bağımlılığı. İstanbul Kalkınma Ajansıyla bu konuyla ilgili bir proje hazırlığımız var. Diğer önceliğimiz ise kontrolsüz göç, mültecilerle ilgili çalışma. 'Hayata geri dön' projesi bu kapsamda hazırlanmış. Türkiye'nin Almanya ve Avusturya ile ortak, inşaat işçisi mültecilerle ilgili 'Hoşgeldin' projesini de hayata geçirdik." diye konuştu.
'Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması' Projesi
İstanbul Valiliği Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Bürosu AB Koordinatörü Harun Yaman: 'Projemiz, gençlerin duygusal becerilerinin geliştirilerek istihdam edilebilirliklerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır'.