Gezdigi 14 Ülkeden Getirdikleriyle Odasini Adeta Müzeye Çevirdi

Gezdigi 14 Ülkeden Getirdikleriyle Odasini Adeta Müzeye Çevirdi

Sivasli is adami, yurt disi seyahatlerinden getirdigi koleksiyonluk esyalar ile is yerindeki odasini adeta müzeye çevirdi.

Sivas’ta medikal ürün firmasi sahibi Mehmet Gürbüz’ün is yerindeki odasini girenler gözlerine inanamiyor. Is seyahatlerinde gittigi ülkelerden tablolar, figürler, dogal taslar, hayvan fosilleri olmak üzere binlerce hediyelik esya alan Gürbüz, 30 senelik birikimi çalisma ofisinde koleksiyon olarak sergiliyor. Büyük bir titizlikle sergiledigi koleksiyonun temizligi ise saatler sürüyor.

“Her birinin bende ayri bir yeri var”

Mehmet Gürbüz, odasinda bulunan her esyanin ayri bir yeri ve asini oldugunu belirterek, “Uzak doguyu çok seviyorum. Özellikle Çin, Kamboçya, Endonezya, Tayland, Vietnam gibi ülkelerde bulundum. Bu geziler isimiz yüzünden oldu, medikal sektörde is yaptiginiz zaman uluslararasi medikal programlari da takip etmek durumundasiniz. Bu programalar ve fuarlara katilirken de alisverisi sevdigim için esyalar aldim. Amacim böyle bir koleksiyon yapmak degildi, alirken alirken brikti ve sanki bir koleksiyon gibi oldu. Renkli olmayi seviyorum dolayisiyla bu oda da böyle olustu. Odama gelen insanlar çok begeniyor, benim de ayrica çok hosuma gidiyor bunlarla ilgilenmek. Bunlarin her birinin bende ayri bir yeri var. Her gittigim ülkeden ve sehirden bir seyler aldim ve burada biriktirdim. Dolayisiyla böyle bir oda yapmam güzel oldu diye düsünüyorum” dedi.



“Is yerinin insani cezbetmesi lazim”

Gürbüz, is yerinin çalisanlari cazip etmesi gerektigini söyleyerek, “Hiç saymadim ama burada çok fazla ürün var. Buranin temizligi biraz zor ama onu da elamanlarim sag olsunlar yapiyorlar. Hatta elemanlarim temizlik yaparken neyin nerede oldugunu karistirmamak için temizlige baslamadan önce resmini çekiyorlar temizlik bittikten sonra benim istedigim gibi diziyorlar. Çünkü buradaki dizilisin bozulmasini çok istemiyorum. Sirketimizin geneli de çok güzel insanlarin çalisma ortamlari ne kadar rahat, ne kadar huzurlu ve ne kadar renkli ise insanlarda öyle oluyorlar. Öncelikle is yerinin insani cezbetmesi lazim, kasvetli bir is yeri olmamasi lazim. Is yerimiz renklidir ve çalissan arkadaslarda memnundur bu durumdan. Buradan hediye götürmek yok aksine hediye getirmek var. Insanlar buradan bir seyler almak yerine bir seyler getiriyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile