Giresun'da 2 Kisinin Yaralandigi Kavgaya Sanayi Esnafindan Tepki

Giresun'da 2 Kisinin Yaralandigi Kavgaya Sanayi Esnafindan Tepki

Giresun’da yabanci uyruklu hurda toplayicisi grup ile esnaf arasinda yol verme meselesi yüzünden çikan ve 2 kisinin yaralandigi kavganin ardindan sanayi esnafi, basin açiklamasiyla olaya tepki gösterdi.

Giresun’un Gedikkaya Mahallesi’ndeki sanayi sitesinde yabanci uyruklu vatandaslarla sanayi sitesi esnafi arasinda yol verme meselesinden tartisma yasandi. Tartismanin ardindan yabanci uyruklu bir grup tarafindan is yeri basilan esnaf, darp edilerek yaralandi. Yasanan olayin ardindan genis güvenlik önlemleri altinda bir araya gelen sanayi sitesi esnafi ellerinde olaya tepki gösteren dövizlerle basin açiklamasi yapti.

Esnaf adina açiklama yapan Erkan Eleman, “Ilimizde motosikletli hurda toplayan yabanci uyruklu vatandaslarla sanayi sitemizdeki esnaf arkadasimiz arasinda yol verme meselesinden bir tartisma yasaniyor. Bunun hemen ardindan organize olarak bir araya gelen bir grup yabanci uyruklu vatandas arkadasimizin is yerini basarak ellerinde demir, çubuk ve sopalarla darp ediyorlar. Iki arkadasimizin olayda hastanelik oldu, kollari kirildi. Bu münferit olayin ardindan esnaf olarak can ve mal güvenligi endisesi tasimaya basladik. Görüldü ki asiri organize olup saldirganlik gösteriyorlar ve olayi çete boyutuna getirmisler. Bu olaylarin ileri boyutlara tasinmamasi adina gerekli önlemlerin alinmasi ve sesimizi duyurma konusunda yetkililere çagrida bulunmak için bir araya geldik” dedi.



Yasadigi dehseti anlatti

Yasanan olayda kolundan yaralanan Ugur Samsunlu ise, “Yaptigimiz bir araci denemek için sanayi sitesi çikisindaydik, iki motosikletli hurda toplayicisi yolu araçlariyla kapatmis duruyorlardi. Yolu açmalarini istedigimizde bize beklenmedik bir tepki gösterince tartisma çikti. Ancak olay kapandi dükkanimiza geldigimizde kalabalik bir grupla bize saldirdilar. Kolumuzdan bacagimizdan yaralandik. Kafama gelen bir darbeye elimi kaldirinca kolum kirildi. Kolumu kaldirmasam kafamdan darbe alacaktim. Dogrusu saskiniz. Yillarin esnafiyim, tartistigim müsteri de oldu vatandas da oldu ama kimse gelip dükkanimi basmadi” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile