Gkv Özel Okullarına Almanya'dan Kardeş Okul Ziyareti

Gkv Özel Okullarına Almanya'dan Kardeş Okul Ziyareti

Kuruluşunun 47. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları, Almanya'dan gelen kardeş okul öğrencilerini ağırlıyor.

2002 yılından bu yana Almanya'nın Villingen kentindeki Gymnasium am Romausring'le kardeş okul anlaşması yapan GKV'liler her yıl karşılıklı ziyaretlerle iki ülke arasındaki kültürel alışverişi hızlandırıyor. GKV Özel Okullarının konuğu olarak Gaziantep'e gelen Alman öğrenciler gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını söylediler. Almanya'nın Villingen-Schwenningen şehrinde bulunan ve 2002 yılından bu yana karşılıklı olarak öğrenci ziyaret programı gerçekleştirildiğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, şunları kaydetti:
"Kardeş okulumuz Gymnasium am Romausring'den bu yıl da 2 idareci ve 14 öğrenciden oluşan bir grup ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere okulumuza gelmiştir. İdareci ve öğrencilerimiz tarafından evlerinde konuk edilen Alman idareci ve öğrencilere okulumuz, kentimiz ve yakın bölgemiz bir haftalık eğitim, kültür ve gezi programıyla tanıtılacaktır. Her iki okulun öğrencileri arasında kültürel alışverişin yoğun olduğu bu süreçte ülkemize gelen öğrencilerin yurtlarına döndüklerinde fahri birer kültür elçimiz olacaklarına inanıyoruz. 2002 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen karşılıklı ziyaretlerde her iki kurum önemli yol kat etmiş, daha önceden ülkemize ve okulumuza gelen öğrencilerle onları ağırlayan aileler ve öğrencilerimiz arasında halen süren dostluklar devam etmektedir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi öğrencileri ve iki idarecimizden oluşan grubumuz kardeş okulumuzu ziyaret etmek üzere önümüzdeki aylarda Almanya'nın Villingen-Schwenningen kentine gidecektir. Konuklarımızın ziyareti ülke tanıtımı ve Gaziantep'in tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor. Günün değişik saatlerinde konuk öğrencilerimiz panoramik Gaziantep ve çevre turlarıyla turistik, kültürel ve sanatsal zenginliklerimizi yakından tanıma fırsatı bulacaklardır."
İki ülke arasındaki eğitim sistemini inceleyecek olan Alman öğretmen idareci ve öğrenciler, GKV Özel Okullarında da derslere girerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunacak. Öğrencilerin hafta sonu ülkelerine dönecekleri öğrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile