Glutensiz Bir Baska Kafe'den Çölyak Hastalarina Özel Kurs

Glutensiz Bir Baska Kafe'den Çölyak Hastalarina Özel Kurs

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Engelli Yasli Hizmetleri Daire Baskanligina bagli Glutensiz Bir Baska Kafe, çölyak hastalarina ve ailelerine yönelik kurs düzenliyor. Gaziantep Sehitkamil Halk Egitim Merkez Müdürlügü ile isbirligi içinde gerçeklestirilen kurs, çölyak hastalarinin evlerinde glutensiz yiyecekler yapabilmelerini sagliyor.

Kursa katilanlar, 2 aylik peryodlarla 10’ar kisilik gruplar halinde, glutensiz yas pasta, ekmek, tatli tuzlu kurabiye, pizza, hamburger ve çig köfte yapimini ögreniyor. Kursiyerler, hem saglikli hem de lezzetli glutensiz ürünler yapmanin püf noktalarini Glutensiz Bir Baska Kafe’nin deneyimli seflerinden aliyor. Kursun amaci, çölyak hastalarinin yasam kalitesini artirmak, onlara sosyal bir ortam sunmak ve glutensiz beslenmenin zorluklarini kolaylastirmak.

“Her insanin hayatina dokunmamiz gerekiyor”

Her insanin hayatina dokunmak gerektigini söyleyen Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Engelliler Daire Baskan Yusuf Çelebi, “Öncelikle bu tür insanlarin ihtiyaçlari degiskendir. Ama yasam biçimi hepsi insandir. Öyle olunca çölyak aslinda bireylerin yedikleri ürünlerin onlara rahatsizlik vermesi sebebiyle tip olarak o ismi almistir. Glutene alerjisi olan insanlar yeme içmesine dikkat etmesi gerekiyor. Bu sebeple de Baskanimiz Fatma Sahin, her insanin hayatina dokunmamiz gerektigini söyledi.

Bizde yola çölyakli hastalarimizi düsünerek çiktik. Onlarin beslenmelerini arastirdik ve onlarinda normal insanlarin tükettigi her seyi yemeleri için böyle bir farkindalik olusturduk. Bir çocugun annesinden glutenli bir yemek istemesi sonucu hem annede üzüntü olusacak hem de o çocuk istedigini yiyemez diye düsündük. Bu yüzden de glutensiz bir baska kafeyi açtik. Ayrica korumali is yeri olan kafede çalisan garsonlarimiz da engelli bireylerden olusmaktadir. Kafede çalisan garsonlarimizda engellilerden olusuyor. Onlarda diger kafede çalisan garsonlar gibi hizmet vermekte. Biz çölyak durumunda olan bireylerimize hizmet vermekteyiz. Sehir disina ve internet üzerinden de hizmetlerimiz mevcut” dedi.



“Haftada 4 gün egitim vermekteyiz”

Haftada 4 gün egitim verdiklerini söyleyen Sef Mustafa Dirilmis, “7 yildir glütensiz bir baska kafede seflik yapiyorum. Türkiye’nin ilk glütensiz kafesi olarak hizmet veriyoruz. Gaziantep genelinde ve çevre illerde yaklasik 9 bin aileye hizmet vermekteyiz. Bugün ise çölyak hastalarimiza egitim vermekteyiz. Pizza egitimimiz vardi. 10 kisilik grup seklinde aliyoruz. Haftada 4 gün egitim vermekteyiz. Tatli, makarna vb. yemeklerin egitimini veriyoruz” seklinde konustu.



“Ben ve oglum 16 yildir çölyakla savasiyoruz”

Ogluyla beraber çölyakla savastigini ifade eden Gül Yavuz, “Ben ve oglum 16 yildir çölyakla savasiyoruz. Burada egitimlere katildim ve çok memnun kaldim. Bilmedigim eksik noktalarimi burada tamamladim diyebilirim. Bu kafenin açilmasi bize çok büyük avantaj oldu. Yetkililere tesekkür ediyorum. Gaziantep için çok güzel bir farkindalik oldu. Hayatimda çok büyük kolayliklar oldu. Önceden baska kafede yiyebilecegim bir sey yoktu ama burada her türlü imkanim var” ifadelerini kullandi.

“Daha önce ürün bulmakta çok zorlaniyorduk”

Çölyak hastaligi sebebiyle önceden yemek bulmak konusunda zorlandigini belirten Nur Isik, "Kuruma kardesim için geldim. Daha önce ürün bulmakta çok zorlaniyorduk. Bura sayesinde istedigimiz her seyi ögrenip yiyebiliyoruz. Kardesim için en büyük avantaj ise tatli ve yemekleri istedigi gibi yiyebiliyor. Kuruma çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile