Gölbasili Kadinlar Gelecegin Tohumlarini Toprakla Bulusturdu

Gölbasili Kadinlar Gelecegin Tohumlarini Toprakla Bulusturdu

“Gölbasili Kadinlar Hatira Ormani” projesini hayata geçiren Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, Gölbasili kadinlarla birlikte binlerce fideyi Gölbasili kadinlarla birlikte toprakla bulusturdu.

Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek ve esi Yesim Simsek ev sahipliginde baslatilan "Gelecegimiz Gölbasili Kadinlarin Ellerinde Yeseriyor" kampanyasi çerçevesinde olusturulan "Kadinlar Hatira Ormani"nda agaç dikim töreni gerçeklestirildi.

100 bin metrekare alanin agaçlandirilmak için ayrildigi Gölbasi’nda 20 bin metrekare düzenlenen etkinlikle agaçlandirildi. Eymir Mahallesi’nde gerçeklestirilen törene, Gölbasi Kaymakami Tülay Baydar Bilgihan, Belediye Baskani Simsek ve esi Yesim Simsek, Eymir Mahalle Muhtari Arzu Dervisoglu ve Gölbasili kadinlar katildi.

Kaymakam Bilgihan, törende yaptigi konusmada, "Ben bütün kadinlarimiz adina Gölbasi Belediye Baskanimiz Ramazan Simsek’e tesekkür ediyorum. Çok güzel bir düsünce. Kadinin oldugu yer, yesilin, dogalligin, güzelligin oldugu yerdir. Fakat yasam kadin ve erkekle birlikte anlamlidir. Dolayisiyla bizler omuz omuza sehrimizi, ülkemizi ve dünyamizi daha da güzellestirecegiz" dedi.



“Gelecek nesillere yesil bir dünya birakacagiz”

Baskan Simsek ise Gölbasi Belediyesi olarak amaçlarinin yesil alanlari korumak ve çogaltmak oldugunu ifade ederek "Gelecek nesillere daha yesil bir Gölbasi birakmak için gece gündüz çalisiyoruz. Biz göreve geldigimizde Gölbasi’nda kisi basina yesil alan 20 metrekareydi. 2021 yili sonu itibariyla biz bu rakami 28 metrekareye çikarttik. Hedefimiz ise bu rakami kisi basi 30 metrekare alana çikartmak. Bugün düzenledigimiz etkinligimizde 100 bin metrekare alanin 20 bin metrekaresini agaçlandirdik. Kalan 80 bin metrekare alaninda agaçlandirilmasini hizlica yapacagiz” açiklamasinda bulundu.

Gölbasili kadinlarin adlarinin ekilen fideler ile sonsuza dek yasayacagini söyleyen Baskan Ramazan Simsek, “Gölbasili kadinlarimiz için hatira ormani olusturduk. “Gelecegimiz Gölbasili kadinlarimizin ellerinde yeserdi. Bundan sonra da yemyesil bir gelecek için fidelerimizi toprakla bulusturmaya devam edecegiz. Bütün vatandaslarimizi da bu bilinçte olmaya ve agaç dikmeye davet ediyorum” diyerek sözlerini noktaladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile