Gönüllü Kadinlar Kanser Hastalari Için Anahtarlik Ördü

Bursa'da el sanatlari ögretmeni Elif Kamaci Efe öncülügünde bulusan ve her ay amigurumi teknigiyle ördükleri oyuncaklari hasta çocuklara hediye eden kadinlar, meme kanserine dikkat çekmek için bir araya geldi.

Atölyelerine "Mutluluk Atölyesi" ismini veren kadinlar, ONKODAY Egitim ve Ani Parki'nda bulustu ve kanser tedavisi gören kadinlar için pembe kalpler ördü. Atölye katilimcilari, ördükleri 120 kalp anahtarligi, kanser tedavisi devam eden kadinlara dagitilmasi için Uludag Onkoloji Dayanisma Dernegi (ONKODAY) yetkililerine teslim etti. Dernek gönüllüleri de katilimcilara meme kanseri muayenesi egitimi verdi.

Elif Kamaci Efe, etkinligin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, ördükleri anahtarliklarin, teshisi yeni konulmus ve ameliyat olmus kadinlara dagitilacagini ifade etti.

Kadin olarak minik bir mutluluk sebebi olmanin sevincini yasadiklarini belirten Efe, "Diliyoruz ki hepsi sifa bulur. Ekim ayi Meme Kanseri Farkindalik Ayi oldugu için pembe örerek, giyerek dikkat çekmek ve tüm kadinlarimizi ayda bir yapacaklari basit muayeneyi ertelememeleri gerektigi vurgusu yaptik." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile