Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı'dan Açıklama

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin en büyük haber ve iletişim ağına sahip Anadolu Ajansı'nın, kendini yenileyerek bir dünya ajansı haline geldiğini ve kendi ekolünü kuran bir okul olduğunu söyledi.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA'nın bir yandan Kurtuluş Savaşı'nın çetin koşulları altında her şeyden habersiz bağımsızlık mücadelesi veren Türk milletini aydınlatmak, diğer yandan da milli mücadelenin haklılığını ve tüm gerçeklerini dünya kamuoyuna duyurmak amacıyla kurulmuş ve görevini başarıyla yerine getirerek eşi görülmemiş bir direnişin sesi olduğunu belirtti.

Cumhuriyeti temsil eden kurumların en önemlilerinden biri olan Anadolu Ajansı'nın, aradan geçen 92 yılda, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte büyümeye devam ettiğini, hızlı, doğru, tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla hem Türk hem de dünya kamuoyu için güvenilirliğin simgesi olduğunu ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

''Son yüzyılda iletişim alanındaki baş döndürücü hız ve teknolojik gelişmeler, sosyal hayatı etkileyen ve belirleyen bir unsur haline gelmiştir. Türkiye'nin en büyük haber ve iletişim ağına sahip olan Anadolu Ajansı, kendini yenileyerek bir dünya ajansı haline gelmiş ve kendi ekolünü kuran bir okul olmuştur.

Anadolu Ajansı 2023'e doğru büyük hedeflerle yürüyen Türkiye'nin gören gözü, duyan kulağıdır. Sorumlu ve ilkeli habercilik anlayışıyla milletimizin sesi ve Cumhuriyet Türkiyesi'nin arşivi niteliğini taşıyan Anadolu Ajansı'nın; yeni yapılanmasıyla başarılı çalışmalarını arttırarak sürdüreceğine gönülden inanıyor, kuruma emeği geçenleri saygıyla anıyor, tüm çalışanlarını tebrik ediyorum.''
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile