Gümüshane'de El Emegi Göz Nuru Eserler Görücüye Çikti

Gümüshane'de El Emegi Göz Nuru Eserler Görücüye Çikti

Gümüshane’de Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Halk Egitimi Merkezinde bir yillik çabanin sonucu hazirlanan el emegi göz nuru eserlerin yer aldigi yil sonu sergisinin açilisi yapildi.

Kurum bahçesinde saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan etkinlikte konusan Vali Kamuran Tasbilek, bu kurslarin basariya ulasmasinda emegi geçen herkese, katkilariyla bu kurslari degerli kilan her kursiyere ayri ayri tesekkür etti.

Halk Egitim Merkezlerinin sadece sanatsal etkinliklerin, el becerilerinin gelistirildigi yerler olmaktan ziyade kursiyerlerin birbirlerini tanimalari, birbirleriyle hemhal olmalari, iletisim kurmalari, sosyal iletisimlerini gelistirdikleri yerler oldugunu vurgulayan Vali Tasbilek, “Bu kurslara ilave sadece el becerisi, sanatsal beceriler gelistirmekten ziyade aile ekonomisi, anne-baba egitimi, çocuk egitimi, ergenlik egitimlerini de koymak gerekir. Degisik kurumlardan psikiyatrlar, psikologlarla bu kurslara gelen hanimefendi kardeslerimize bu yönde de bir egitim verirsek en azindan evlerde çocuklarimizla ergenlige giren kizlarimiza, erkek evlatlarimizla iletisim kurma noktasinda onlari daha iyi anlayabilme noktasinda çok önemli merhale kat edelim” dedi.

Belediye Baskani Ercan Çimen de Halk Egitimi Merkezinin göz nurlari oldugunu belirterek, “Çok güzel isler yapmislar. Buradaki kursiyerlerimiz bu isin önderleri. Bizlerde Belediye olarak Halk Egitim kursiyerlerine gümüs islemesi ile bazi hediyelik esya noktasinda destek veriyoruz. Gümüshane’yi temsil eden ortak bir hediyemiz olsun. Hem paramiz baska yere gitmemis olur hem buradaki kursiyerlerimiz bundan faydalanmis olur. En büyük müsterimiz benim” diye konustu.

Halk Egitimi Merkezi Müdürü Hasan Tas da 2021/2022 egitim ögretim yilinda Halk Egitimi Merkezince düzenlenen makine nakisi, el sanatlari, gümüs kilim, giyim, igne oyasi, geleneksel el nakislari, filografi, dekoratif süsleme, hüsn-i hat, gümüs taki islemeciligi kurslarinin ürünlerinden olusan, el emegi göz nuru yil sonu sergisi ve Hayat Boyu Ögrenme Haftasini kutlamak üzere bir araya geldiklerini söyledi.



Egitim ögretim yilinda Halk Egitimi Merkezince düzenlenen genel ve mesleki teknik kurslar alaninda 372 kurs açildigini ve bu kurslara 5 bin 911 kadin, 3 bin 254 erkek olmak üzere toplam 9 bin 165 kursiyerin kayit yaptirdigini ifade eden Tas, bu zamana kadar biten kurslardan 5 bin 130 kursiyerin belge almaya hak kazandigini, ayrica Açik Ögretim Ortaokulu ve Açik Ögretim Lisesinin toplam 730 ögrencisinin is ve islemlerinin yürütüldügünü kaydetti.

Tas, Türkiye’de adini degerli bir madenden alan tek sehir olan Gümüshane’de Madencilik alaninda açilan 15 kursu tamamlayan 190 kisinin maden isletmelerinde istihdam edildigini, turizm alaninda el sanatlari, gümüs kilim ve gümüs taki islemeciligi kurslari ile hediyelik ürünlerin üretildigini tarim ve hayvancilik alanina yönelik olarak da sürü yönetimi elemani, aricilik, besi sigirciligi ve mantar yetistiriciligi, meyvecilik kurslari açildigini da sözlerine ekledi.

Konusmalarin ardindan Il Milli Egitim Müdürü Miraç Sünnetci, protokol üyelerine Halk -Egitimi Merkezinde kursiyerler tarafindan üretilen ürünlerden olusan hediye takdim etti.

Halk oyunlari gösterilerinin ardindan makine nakisi, el sanatlari, gümüs kilim, giyim, igne oyasi, geleneksel el nakislari, filografi, dekoratif süsleme, hüsn-i hat, gümüs taki islemeciligi kurslarinin ürünlerinden olusan yilsonu sergisinin açilisi gerçeklestirildi.

Vali Kamuran Tasbilek, esi Sibel Tasbilek, Belediye Baskani Ercan Çimen, Il Emniyet Müdürü Celal Tasci, Il Jandarma Komutani Albay Ismail Gökcek, Il Milli Egitim Müdürü Miraç Sünnetci ve davetliler açilisin ardindan sergiyi gezerek tüm stantlarda hem kursiyerler hem de usta ögreticilerden bilgi aldi.

Halk Egitimi Merkezi salonundaki sergi 10 Haziran tarihine kadar açik kalacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile