Gümüşhane'de 'Kur'an Ve İnsan' Konulu Konferans Yapıldı

Gümüşhane'de 'Kur'an Ve İnsan' Konulu Konferans Yapıldı

Gümüşhane'de İl Müftülüğü tarafından "Kuran ve İnsan" konulu konferans düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Hasan Erkal, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TOKİ Aydınlık Camii imam hatibi Resul Sağır tarafından Kur'an okundu. Müftülük ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından programın açılış konuşması İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut tarafından yapıldı. Kavşut konuşmasında, 2010 yılının Kur'an Yılı olarak ilan edildiğini, bu kapsamda yıl içerisinde sürdürdükleri faaliyetleri Ramazan ayında daha yoğun bir şekilde devam ettireceklerini söyledi. Gayelerinin Kur'an'ın mesajını bütün kitlelere ulaştırmak olduğunu ifade eden Müftü Kavşut, "Kuranda birinci muhatap insandır. Kuranın mesajı evrenseldir. Sadece bir ırka, millete, ülkeye ait değildir. Mesajını iyi anlamamız, okumamız ve okutmamız" gerekir diye konuştu.
Kavşut'un konuşmasının ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Nurullah Altaş, "Kuran ve İnsan" konulu konferansını sundu.
Konuşmasında Kuran'ın ve Vahy'in muhatabının insan olduğunu belirten Altaş, vahyin Hz. Adem'le birlikte ilk insanın yaratıldığı andan itibaren Allah'ın yaratmış olduğu aleme bir müdahalesinin tezahürü olduğunu, vahyin bir anlamda Allah'ın yaratmış olduğu mahlukatı başıboş bırakmak yerine, vahiy yolu ile o mahlukatı terbiye etmesinin bir aracı olduğunu söyledi.
Dinde nihai amacın Allah'a ulaşmak ve Allah'ı hissetmek olduğunun altını çizen Altaş, "Peygamber bizi vahiy ile buluşturan, vahiyle bizi yaratıcımıza ulaştırandır. Dinde nihai amaç Allah'a ulaşmaktır, Allah'ı hissetmektir. Yani yaratıcının farkına varmaktır. Yaşantımızda, hayatımızda da o varlığın, yüce yaratıcının varlığının farkında olduğumuzu göstermektir. Yoksa dil ile lisan ile olan bir husus değildir" dedi.
Altaş, "Kuran'ı evlerimizin en yüksek yerlerinde süslü kılıfların içinde saklıyor muhafaza ediyoruz, onun karşısında hemen yakamızı paçamızı düzeltiyoruz, saygımızı gösteriyoruz ama şeklen gösterdiğimiz saygıyı ondan yararlanma hususunda aynı düzeyde, aynı derecede gösteremiyoruz." diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile