Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na 123 Proje Başvurdu

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)`nın iki mali destek programından biri olan Sosyal Kalkınma için 123 proje başvurdu.

Geçen cuma günü tamamlanan süreçte Balıkesir’den 65, Çanakkale’den ise 58 üracaat geldi.

Toplam 4 milyon 200 bin liralık bütçeye sahip GMKA Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı`na, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde faaliyet gösteren kamu kurumları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, çeşitli kanunlarla kurulmuş kooperatifler ve birlikler başvurdu. Söz konusu 123 projeyle talep edilen toplam destek tutarı ise 15 milyon 278 bin lira oldu. Başvurular sonucunda istenen destek miktarının, verilecek destekten 3,6 kat fazla olduğu bildirildi. Destek programına başvuran 113 proje sahibinin yüzde 48’inin, GMKA`nın düzenlediği proje yazma eğitimlerine katıldığı belirtildi.


EN ÇOK MÜRACAAT OKULLAR VE HASTANELERDEN
Sahiplerinin niteliklerine göre en çok başvuru eğitim kurumları, hastaneler ve Halk Eğitim merkezlerinin de arasında bulunduğu diğer kamu kurum ve kuruluşlarından geldi. Bu gruptan 30 proje başvurusu yapılırken bölge, il ve ilçe müdürlüklerinden 24, derneklerden 21, belediye ve muhtarlıkların içinde yer aldığı yerel yönetimlerden 13, üniversite, fakülte ve meslek yüksekokullarından 10, kaymakamlıklardan 10, mahalli idare birliklerinden 10, odalardan 3, borsalardan 1, OSB müdürlüklerinden 1, kooperatiflerden 1 ve diğer kuruluşlardan 1 proje başvurusu yapıldı. Ayrıca 97 ortak kuruluş ve 86 iştirakçi kuruluş da başvuru sahipleriyle birlikte projelerde yer aldı.

Başvuruda bulunan 123 projenin 65’i Balıkesir’den, 58’i Çanakkale’den geldi. Destek programına Balıkesir il merkezinden 24 proje başvurusu yapılırken ilçelerden başvurular ise şöyle oldu: Gömeç’ten 5, Bigadiç, Edremit, Erdek ve Susurluk’tan 4’er, Dursunbey, Gönen ve Savaştepe’den 3’er, Balya ve Manyas’tan 2’şer, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Havran, İvrindi, Kepsut ve Sındırgı’dan ise 1’er. Marmara ilçesinden ise hiç proje başvurusu yapılmadı.

Çanakkale’den yapılan proje başvurularının dağılımı ise şöyle: İl merkezinden 27, Gökçeada’dan 5, Biga, Gelibolu ve Yenice’den 4’er, Lapseki’den 3, Bayramiç, Bozcada, Çan, Eceabat ve Ezine’den 2’şer ve Ayvacık’tan 1.

Başvuruların ardından projeler ön değerlendirme sürecinden geçirilecek ve daha sonra bağımsız değerlendirici sürecine alınacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile