Güneydogu Anadolu Bölgesi'nden Agustosta Rekor Ihracat

GAIB Koordinatör Baskani Ahmet Fikret Kileci: 'Bölgemiz 1 milyar 30 milyon 614 bin dolarla tüm zamanlarin en yüksek aylik ihracatini gerçeklestirdi'.

Güneydogu Anadolu Bölgesi'nden agustosta yapilan ihracat, geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 43 artarak 1 milyar 30 milyon 614 bin dolara çikti.

Güneydogu Anadolu Ihracatçilar Birligi (GAIB) Koordinatör Baskani Ahmet Fikret Kileci, yazili açiklamasinda, tarihin en yüksek aylik ihracatini gerçeklestirdiklerini ifade etti.

Bölge ve ülke ekonomisine katki sunan tüm ihracatçilara tesekkür eden Kileci, sunlari kaydetti:

"Güneydogu Anadolu Bölgesi, bir önceki yilin agustos ayina göre ihracatini yüzde 43 artirdi. Bölgemiz, 1 milyar 30 milyon 614 bin dolarla tüm zamanlarin en yüksek aylik ihracatini gerçeklestirdi. Ocak-agustos döneminde ise bölgemiz, geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 33'lük artisla toplam 7 milyar 349 milyon dolarlik ihracat gerçeklestirdi."

Kileci, bölgenin agustos ayinda lokomotif ilinin Gaziantep oldugunu, bu kenti de sirayla Kahramanmaras, Mardin, Malatya, Diyarbakir, Sanliurfa, Kilis ve Adiyaman'in izledigini bildirdi.???????
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile