Güngör Açiklamasi 'Kanlidere Köprüsü Açilinca Burasi Cazibe Merkezi Olacak'

Güngör Açiklamasi 'Kanlidere Köprüsü Açilinca Burasi Cazibe Merkezi Olacak'

Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, Kanlidere Köprüsü açildiktan sonra bölgenin önemli bir cazibe merkezi haline gelecegini söyledi.

Kahramanmaras basini ile bir araya gelerek Kanlidere Köprülü Kavsagi, Butik Otel ve Restoran, Tevfik Kadioglu Köprülü Kavsagi ve Imran Kiliç Köprüsü’nde yapilan insaat çalismalarini yerinde inceleyen Hayrettin Güngör, yatirimlar hakkinda açiklamalarda bulundu.

Kanlidere Köprüsü’nün Kahramanmaras ulasimi için önemine dikkat çeken Büyüksehir Belediye Baskani Güngör, “Kanlidere Köprüsü ile alakali birkaç farkli proje var. Burasi ayni zamanda Sarayalti ile baglanti kurmus olacak ve ayni zamanda tarihi dokumuz olan Maras Kalesi ile yukari bölgelerimiz ile baglanti olusturacak. Sarayalti yol çalismasinda 6 metrelik yol 18 metreye çikartilacak ve ulasim rahatlamis olacak. Insaat alanimizda kamulastirma konusunda sona geldik ve bu alandaki çalismalarimiz devam ediyor. Buradaki yatirimimiz 20 gün sonra hizmete açilmis olacak. Köprüyü insa ediyoruz ama ayni zamanda burada cephe iyilestirmesi de yapacagiz. Cephe iyilestirmesi ile birlikte Kanlidere Köprüsü hem ulasim hem de dis görünüs açisindan oldukça önemli bir alan olacak. Bu projeye ek olarak Kale Yolu projemiz var ve o noktada ecdadimizin bize biraktigi bir miras var. Bu mirasi da iyi bir sekilde degerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Kanlidere Köprüsü ile birlikte restore edilen tarihi konagin butik otel ve restoran yapilacagini dile getiren Güngör, “Bu alan 3 konaktan olusan bir alan ve tarihi doku içerisinde olan bir yer. Kanlidere Köprüsü açildiktan sonra burasi önemli bir cazibe merkezi haline gelecek. Bu alanin ihalesini gerçeklestirdik ve 6 ay içerisinde hizmete açilacak. Bu alanin içerisinde yeme içme alanlari, bahçe ve havuz var. Burasi Kahramanmaras’ta en kapsamli restorasyon yapilan alan oldu ve insaat tamamlandiktan sonra vatandaslar tarafindan tercih edilen bir alan olacak” diye konustu.

Tevfik Kadioglu Köprülü Kavsagi’nin Kahramanmaras’in dogu ve bati ulasim aginda önemli bir yere sahip oldugunu söyleyen Güngör, söyle devam etti:

“Tevfik Kadioglu Köprülü kavsaginin önemi doguyu ve batiyi birbirine baglayan önemli bir koridor, Yedikuyular Kayak Merkezine bir kavsak noktasinda önemli bir yatirim olacak. Bu yatirimda yaptigimiz ilk ihale fiyat dalgalanmalarindan dolayi iptal edilmisti ancak ikinci ihaleyi güzel bir seklide gerçeklestirdik ve bu köprülü kavsagi 10 Eylül tarihinde açacagiz. Burasi Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan ciddi bir yatirim oldu.”

Imran Kiliç Köprüsü’ndeki çalismalar hakkinda da konusan Güngör, “55 metre genisliginde yaklasik 4 kilometrelik yolu Adana yoluna baglayacagiz ve bu konuda büyük asama kaydettik. Bu yatirim vatandaslarimizin yillardir bekledigi bir çalismaydi ve bu konuda artik sona geldik. Burada korkuluk, isiklandirma ve asfalt serimi isi kaldi. Bu çalismalar belediyemizin imkanlari dahilinde hizli bir sekilde hayata geçecek. Bu yol Kahramanmaras’in yükünü de ciddi bir oranda azaltmis olacak ve ayni zamanda cazibe merkezi olusacak. Ayrica bu çalisma alaninda yer yer 9 metreyi bulan tas doldurma alanlari bulunuyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile