Gürsu Belediyesi 3 Ayda 860 Sokak Hayvanina Sifa Dagitti

Gürsu Belediyesi 3 Ayda 860 Sokak Hayvanina Sifa Dagitti

Gürsu Belediyesi’nin ödüllü örnek projesi Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi açildigi günden bu yana 860 sokak hayvanina sifa dagitti. Sosyal etkinlik alani ve tasarimi ile dikkat çeken merkez hafta sonlari da ziyaretçi akinina ugruyor.

‘Hayvan Dostu Belediye’ proje ödülüne layik görülen Gürsu Sokak Hayvanlari Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi, hizmet vermeye basladigi üç aylik sürede sayisiz cana sifa oldu. Rehabilitesi son derece modern sartlarda yapilan sahipsiz hayvanlar için çalisan uzman ekip bugüne kadar, 438 hayvani tedavi etti. 57 hayvana kisirlastirma operasyonu yapan ekipler, Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne yönlendirdigi kisirlastirma operasyonlari ile beraber toplamda 179 hayvaninin kisirlastirilmasini sagladi. Yine ayni merkezde 54 kuduz asisi yapildi.

“Tesisimizde sokak hayvanlarinin kontrolsüz üremesini önleme adina kisirlastirma, basta kuduz olmak üzere zoonoz hastaliklarla mücadele için asilama, trafik kazalari, atesli silahla yaralanmalar gibi acil durumlarda olusabilecek travma tedavi hizmetlerini veriyoruz” diyen Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, rakamlardan duydugu memnuniyeti de dile getirdi.

Sosyal donati alanlarini ve Gürsu Seyir Terasi’ni da içinde barindiran tesise, bugüne kadar binlerce misafir de vakit geçirmek için geldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile