Güven Açiklamasi 'Egitim Ve Rehberlige Önem Veriyoruz'

Güven Açiklamasi 'Egitim Ve Rehberlige Önem Veriyoruz'

Erzurum Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürü Murat Güven, aylik 40 dernege ziyarette bulunduklarini belirterek, denetim, egitim ve rehberlik yaptiklarini söyledi.

‘Il Dernekler Müdürlügü’nün isminin 2018 yilinda Cumhurbaskanligi Kararnamesiyle Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürlügü olarak degistirildigini hatirlatan Güven, “Erzurum Valiligi Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürlügü olarak Içisleri Bakanliginin politikalari dogrultusunda dil, irk, cinsiyet, siyasi düsünce, felsefi inanç, din ve mezhep ayrimi yapmadan toplumsal örgütlenmeyi desteklemekteyiz. Kurumsal kapasitenin gelistirilmesi, kamu ile olan iliskilerinin artirilmasi, karar alma mekanizmalarina aktif katilim saglanmasi, Mevzuatin etkin ve dogru kullanilmasini, sivil toplum kuruluslarina ve diger tüm muhataplarimiza kaliteli hizmet sunma ve toplumun yasam kalitesinin yükseltilmesi gayretindeyiz” dedi.

Derneklerle ilgili çalismalariyla ilgili bilgiler veren Güven, aylik ortalama 40 dernek veya diger kuruluslari ziyaret ettiklerini ifade ederek “Haftanin yedi günü her saat tüm STK’ larin etkinliklerinde bulunma gayretindeyiz. Çok olumlu geri dönüsler aliyoruz. Dokundugumuz her bireyin memnuniyetini gözlerinde okuyoruz, buda bizim azmimizi artiriyor” ifadelerini kullandi.

Spor kulüpleri GSB’ye baglandi

Erzurum’da 693, 48 sendika, 305 Siyasi Parti Teskilati bulundugunu , yardim toplama kampanyalari ve bakanligin proje, hibe, is ve islemlerini yürüttüklerini söyleyen Güven, Erzurum dernek varligi bakimindan Türkiye ortalamasinin yüzde 0,67’sine sahip oldugunu kaydetti.

Derneklerin 249’unun dini hizmetler, 168’inin mesleki ve dayanisma 276’sinin da diger alanlarda faaliyet gösterdigini hatirlatan Güven, kurum faaliyetleriyle ilgili su bilgileri verdi: “Mevzuat degisikliginden dolayi temmuz ayi içerisinde 2 spor kulübü dernek federasyonu ve 222 spor kulübü dernegi olmak üzere toplam 224 spor kulübü derneginin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne devri gerçeklesmistir. Içisleri Bakanliginin proje karsiligi derneklere sagladigi destek çerçevesinde 2022 yilinda verilen egitimler ve Vali Okay Memis’in önemli katkilari ile önceki yillara göre proje sayisi ve ilimize gelen para miktarinda önemli miktarda artis olmustur. Kamu sektörü, özel sektör ve kar amaci gütmeyen kuruluslar arasindaki isbirliginin gelistirilmesi ve farkindaligin artirilmasi büyük önem tasimaktadir. Meydana gelebilecek olumsuz durumlar için egitim ve bilgilendirme seminerleri yapmakta, buna ragmen karsilasilan aksakliklardan dolayi idari yaptirim kararlari almaktayiz. Yetersiz gelmesi durumunda adli makamlarca konunun geregi yapilmaktadir. 2022 yilinda 94 dernegimize idari para cezasi uygulamak zorunda kaldigimizi üzülerek ifade edeyim. Egitimlerimiz, ziyaretlerimiz, denetim ve rehberlik görevlerimizle bu sayiyi minimize etme gayretindeyiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile