Hak-Is Genel Baskan Yardimcisi Degirmenci'den Asgari Ücret Degerlendirmesi Açiklamasi

'Isvereni zora sokmayacak ama isçinin cebine ciddi sekilde geçinebilecegi bir rakamin hükümet, devlet tarafindan verilmesini bekliyoruz, talep ediyoruz'.

Hak-Is Konfederasyonu Genel Baskan Yardimcisi ve Özçelik-Is Sendikasi Genel Baskani Yunus Degirmenci, asgari ücret konusunda isvereni zora sokmayacak ama isçinin geçinebilecegi bir rakamin hükümet tarafindan verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Hak-Is Genel Sekreterligi, Özçelik-Is Sendikasi Genel Baskanligi ve Kardemir Karabükspor baskanligi yapan Metin Türker'i anma töreni için Karabük'te bulunan Degirmenci, gazetecilere yaptigi açiklamada, Hak-Is olarak asgari ücret komisyonunda herkesin üyesi oraninda temsil edilmesini istediklerini aktardi.

Türkiye'de 7 milyon kisiyi ilgilendiren asgari ücret artisini konustuklarini belirten Degirmenci, "Bu, Türkiye'nin en büyük toplu sözlesmesi." dedi.

Degirmenci, asgari ücret konusunda isçi, isveren ve hükümet taraflariyla ortaklasa bir çözüm yolu aranmasi gerektigini, aksi halde sonuca ulasilamayacagini ifade etti.

Kovid-19 salgini sürecinde iki yildir ekonominin çarkini emekçilerin döndürdügünü anlatan Degirmenci, kapanma dönemlerinde hizmet sektörünün durdugunu, metal isçilerinin çalistigini dile getirdi.

Degirmenci, "Bu asgari ücret olmaktan çikmali, geçim ücreti olmali. Ekonominin alt tabana yayilmasi yönünde, hayat pahaliliginin çalisanlar ve üretenler adina düzeltilmesi yönünde bir adim atilmadikça asgari ücretin ne kadar olacagini hiç umursamiyorum." diye konustu.

Vergi ve sigorta primi konusunda hükümetin adim atmasini beklediklerini vurgulayan Degirmenci, sunlari kaydetti:

"Isvereni zora sokmayacak ama isçinin cebine ciddi sekilde geçinebilecegi bir rakamin hükümet tarafindan, devlet tarafindan verilmesini bekliyoruz, talep ediyoruz. Bu konuda Türk-Is ile de görüsmelerimiz var. Insallah hepimizin umdugu, isverenin zor duruma düsmedigi, kaosa sürüklenmedigi, issizligi artiracak bir sonucu olmamasi dilegiyle görüslerimizi her platformda dile getiriyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile