Hanefi Avcı'dan Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden eski İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, sınav sistemindeki boşluklar kapatılarak yeni tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Yazdığı "Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabıyla tartışmalara sebep olan eski Eskişehir İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, ziyaret ettiği Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'nde bir gazetecinin, "Eskişehir'de ortaya çıkan YGS'de kopya çekildiği iddiasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusunu, ''Bildiğim kadarıyla Bursa, Eskişehir ve Diyarbakır'da tahkikat devam ediyor. İçeriği hakkında bir şey söylemek için erken ama savcılık ve emniyetin araştırmalarının devam ettiğini biliyorum. Bu durum ilk defa olan bir konu
değil. Daha önceki senelerde de rastladık. Sınav sisteminin boşlukları kapatılarak tedbir alınması gerekir. Bu kadar insanın menfaatini ilgilendiren bu olayda, mutlaka insanlar zaman içinde bencil düşünüp kendi menfaatleri uğruna çalışıyor. Bu her toplumda olan bir şey. Önemli olan, sistemin açıklarına yönelik tedbirler alınarak bu yaşanan olaylardan ders alınması'' diye yanıtladı.
Kitabıyla ilgili bilgi veren Avcı, 34 yılı aşan meslek hayatında oldukça farklı görevlerde bulunduğunu belirterek, "Onların bana verdiği birikim ve derslere dayanarak bu kitabı yazdım. Kitabın bana maddi getirisinden çok manevi getirisi daha çok oldu. Bu da beni memnun ediyor. Yazdığım hiçbir olay, hiçbir konu yalan değil, tamamen gerçektir. Yazılan konular dikkate alınmalı. Hepsi yaşanmış ve kanıtlanmış olaylardır" ifadelerini kullandı.
Avcı, "Güneydoğu hakkında bir kitap yazmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine ise, "Güneydoğu meselesi, en önemsediğim konulardan birisidir. 8 yıl orada kaldım. Birçok şey görüp birçok şey yaşadım. Bu ülkenin ilerleyebilmesi ve bir şeyler yapılabilmesi için güneydoğu meselesinin çözülmesi şart. Aksi takdirde Türkiye'nin kalkınması ve huzurlu bir şekilde yaşam sürebilmesi imkansızdır. Eğer Türkiye Cumhuriyeti olarak ekonomi ve siyaset alanlarında istikrarlı bir yükseliş istiyorsak bu sıkıntıyı çözmemiz
gerekir. Demokrasinin tam oturması ve terörle mücadelenin sona ermesi için barış ortamının sağlanması gerekir. Bu da güneydoğu probleminin çözümü ile gerçekleşebilir" diye konuştu.
Avcı'ya daha sonra Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca tarafından plaket verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile