Hasta Tutsaklar İçin '163 Dakika Oturma'Eylemine Çıkanlar, Soğuk Havaya Ancak 5 Dakika Dayanabildi

Hasta Tutsaklar İçin '163 Dakika Oturma'Eylemine Çıkanlar, Soğuk Havaya Ancak 5 Dakika Dayanabildi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi üyeleri, 163 ağır hasta tutsak için '163 dakika oturma' eylemi dolayısıyla çıktıkları sokakta soğuk havaya ancak 5 dakika dayanabildi.

163 dakika oturma eylemine çıkan ve soğuğa dayanamayan kalabalık, 5 dakikalık eylemlerinin ardından İHD şubesine geçti.

İHD Bingöl Şube Başkanlığı cezaevlerindeki hasta tutsaklar için basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. Dörtyol Saat Kulesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan İHD MYK üyesi Nihat Aksoy, bu gün Adalet Bakanlığı'nın resmi verilerine göre; 2013 yılında 140 bin 520 kişinin cezaevlerinde bulunduğunu ve son yedi yıl içerisinde cezaevlerindeki nüfusun 2,5 misli arttığını söyledi.

14 hasta mahpusun rapor beklerken yaşamını yitirdiğini belirten Aksoy, ”Adli Tıp Kurumu on kişiden birisine rapor vermektedir. Adalet Bakanlığı'na ve infaz savcılıklarına 460 kişi rapor için başvuruda bulunmuş, 417 kişinin başvurusunun reddine karar verilmiştir. İnsan Hakları Derneği'nin verilerine göre, 3 Kasım 2013 tarihi itibari ile hasta mahpus listesinde 163’si ağır olmak üzere 544 mahpus bulunmaktadır. F tipi hapishanelerindeki tecride dayalı koşullar tutuklu ve hükümlülerin ruh ve beden bütünlüklerini tehdit etmektedir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından 5 dakika oturma eylemi yapan katılımcılar, hava muhalefetinden dolayı oturma eylemini İHD Bingöl şubesinde devam ettirdi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile