Hem güzelliği hem de faydaları şaşırtıyor! Atom bombasına direnen Mabet ağacının tek yaprağı bile

Hem güzelliği hem de faydaları şaşırtıyor! Atom bombasına direnen Mabet ağacının tek yaprağı bile

Bilimsel adı Ginko biloba olan Mabet ağacı, Hiroşima felaketinden sağ çıkan tek bitki türü olarak bilinirken sağlığa olan faydaları ile dikkat çekiyor. Birçok kişinin adını bile duymadığı bu ağacın yaprakları pek çok hastalığın tedavisine iyi geliyor. Astım, alzheimer, baş ağrısı gibi hastalıklara iyi geldiği söylenen Mabet ağacı yapraklarıyla yapılan çayın, libidoyu da arttırdığı bilenen faydaları arasında.

Ülkemizde Mabet ağacı olarak bilinen Ginkgo biloba, çoğu kişinin adını bile duymadığı ağaçlardandır. Kendine has bir ağaç olan ginkgo biloba, güzelliğiyle kendine hayran bırakırken, yapraklarından yapılan çayın faydaları ise saymakla bitmiyor.

ATOM BOMBASINA KAFA TUTAN MABET AĞACININ ŞİFALARI

Ana vatanı Orta ve Doğu Çin olan Mabet ağacı bin yıl kadar uzun süre yaşayabiliyor. Atom bombasına maruz kalan Hiroşima'da, sağ kalan tek bitki türü olarak bilinen Mabet ağacının faydaları da saymakla bitmiyor.

Ağaç Türkiye'de birkaç ilde ar-ge çalışmaları ile yetiştirilmeye çalışıldı. Yapraklarında 40 farklı bileşen bulunduran Mabet ağacı 'Beyin ağacı' olarak da anılıyor.

Mabet ağacının günümüzde hiçbir yakın türü veya benzeri bulunmuyor. Sadece yaprakları tüketilen Mabet ağacının kalp damar rahatsızlıklarından beyin gelişimine kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor.

Hem güzelliği hem de faydaları şaşırtıyor! Atom bombasına direnen Mabet ağacının tek yaprağı bile

KONSANTRASYONU ARTTIRIR

Gingko bilobanın beyin fonksiyonları ile ilgili faydaları olmasının nedeni anti-enflamatuvar etkisi olması, antioksidan etkisi, oksidatif dtresi azaltıp beyinde sirkülasyonu arttırması ile bağlantılıdır. Bilişsel performansı arttırarak, hafızayı güçlendirir. Özellikle ileri yaşlarda yaşanabilen bu sorunlar için önceden alınmaya başlanarak önlem alınmalıdır.

STRESE KARŞI BİRE BİR

Araştırmalar gingko bilobanın vücudun stresle başa çıkmasını sağlayan ve stres hormonları üzerinde baskı kuran faydası olduğunu belirlemiştir.

REGL SANCILARINI AZALTIR

Düzenli gingko biloba alımı, adet semptomları üzerinde önemli bir etki yapar ve çok aza inmesini sağlar. Özellikle yine bilişsel performans dahilinde bulunan mod değişikliği ve stres üzerinde olumlu etki yaratır. Postmenopoz döneminde de benzeri yaşanan durumlarda önemli bir destektir.

Hem güzelliği hem de faydaları şaşırtıyor! Atom bombasına direnen Mabet ağacının tek yaprağı bile


GÖZ SAĞLIĞINA FAYDALI

Gözle ilgili hastalıkların tedavisinde ginkgo biloba içeren göz vitaminleri önerilmektedir. Gözlere giden damarlarda kan akışını dengeler ve kornea, makula ve retina sağlığı için önemli bir destektir.
LİBİDOYU ARTIRIR

Gingko biloba kan damarlarını rahatlatması ile genital bölgelere kan akışını hızlandırır ve üreme sağlığı konusunda da faydalıdır.

Stres ve halsizlik konusunda önemli bir destek olan gingko biloba; kafadaki basıncı azaltır, damarları gevşetir ve migrene kadar uzanan baş ağrılarını çok ciddi azaltır.

Enfeksiyonu engellediği için antioksidan özelliği ve sinir sistemi üzerinde fayda sağlar. Hastalar genellikle nefes alma konusunda rahatladıklarını belirtmişler.

Hemoroid kanamalarında ciddi fayda sağlar. Ağrı hissini azaltır ve enfeksiyonu engeller bu nedenle hemoroid konusunda önemli bir destektir.

MABET AĞACI YAPRAĞINDAN ÇAY NASIL YAPILIR?

Ginkgo Biloba çayının yapımı oldukça basittir. İsterseniz marketten alınan Ginkgo Biloba bitkisini poşet çay niyetine sıcak suda demlersiniz, isterseniz de Ginkgo Biloba bitkisini alıp evde sıcak suyun içerisinde doğal olarak yapabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken şey ise Ginkgo Biloba çayı hazırlanırken demleme süresi en fazla 5 dakika olmalıdır.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile