Hem Ramazanda Yardimci Hem De Zayiflamada Etkili Kür

Hem Ramazanda Yardimci Hem De Zayiflamada Etkili Kür

Hem ramazan ayinda iftar sonrasi hazmi kolaylastirmak için hem de yaz aylari öncesi ödem atmaya yardimci kür tarifi paylasiminda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmani Dilem Irkin Koçan, kürün kilo vermek isteyenlere de yardimci bir besin olacagini söyledi.

Ramazan ayinda genelde iftar sonrasi çogu kisiyi rahatsiz eden siskinlik ve hazimsizlik için her evde bulunan malzemelerle hazirlanabilecek kür tarifi paylasan Diyet Uzmani Dilem Irkin Koçan bu kürün ayni zamanda yaz öncesi hem kilo vermek hem de ödem atmak isteyenlere yardimci olabilecegini söyledi.



Günde 1 defa 1 hafta boyunca fakat hamileler ve tansiyon hastalari dikkat!

Tarifin 3 gün boyunca günde 1 defa 1-1 buçuk bardak kadar yemekten 1 saat sonra içilmesini söyleyen Beykent Üniversitesi Hastanesinden Beslenme ve Diyet Uzmani Dilem Irkin Koçan 3 günün sonunda tarifin tazelenmesi gerektigini söyledi.

1 hafta boyunca her gün tüketilen kürün sonrasinda 1 hafta ara verilerek tekrar edilmesini fakat özellikle hamilelerin ve tansiyon hastalarinin dikkat etmesini vurgulayan Koçan, “Özellikle düsük tansiyon probleminiz varsa, bu karisim sizin daha da tansiyonunuzu düsürecegi için bir bas dönmesi sikâyetiniz olusabilir. O yüzden tüketecekse de dikkat ederek tüketmeliyiz. Ya da porsiyonunu azaltabilirsiniz. Hamile, emziren kadinlarimizin da kullanmamasi gerekiyor. Ayni zamanda çocuklar için de uygun bir karisim degil” dedi.

Her evde bulunan malzemeler

Salatalik, maydanoz, zencefil ve limon ile hazirlanan ayrica damak zevkine göre ek malzeme de eklenebilinen kür için malzemeler su sekilde siralandi:

-1 Salatalik

-1 Limon

-1 Kahve fincani maydanoz yapragi

-1 Basparmak büyüklügünde zencefil

-1 Litre su

Hazirlanisi:

Tüm malzemeler bolca yikandiktan sonra limon, zencefil ve salataligin kabuklari soyuluyor. Maydanozun saplarinin degil yapraklarinin kullanildigi tarifte tüm malzemeler 1 bir bardak su ile birlikte kaba alindiktan sonra blenderdan geçiriliyor. Homojen bir kivam alan malzemelere yavasça geri kalan su eklenerek karistiriliyor ve 3 gün boyunca günde 1-1 buçuk bardak yemek sonrasi tüketiliyor.

“Malzemelerin miktari herkes için ayni olmayabilir”

Içerigi olusturan malzemelerle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Dilem Irkin Koçan, “Karisim hepimizin mutfaginda olan aslinda saglikli besinlerden olusuyor. Limon hem C vitamini hem de sitrik asit, salatalik zaten diyetlerimizin vazgeçilmezi, su içerigi zengin, tok tutan bir besin. Zencefil ise bizim için sindirimi rahatlatmak açisindan çok kiymetli. Fakat zencefilin porsiyonuna dikkat etmeliyiz. Eger mide hastaliginiz, ülser, gastrit, reflü veya yanma gibi bir sikayetiniz varsa zencefil miktarini azaltarak ya da tamamen tarifin içinden çikararak da hazirlayabilirsiniz. Son olarak da içeriginde maydanozumuz var. Maydanoz zaten iyi bir ödem söktürücüdür. Karisimda saplarini degil yapraklarini kullaniyoruz. Hamile kadinlarin kesinlikle tüketmesini uygun bulmuyoruz” dedi.

Tüm karisimi 1 günde tüketmeyin!

Lezzet açisindan çok keyif almayanlarin ise karisima yine çok iyi bir ödem söktürücü olarak nitelendirilen ananasin da katilabilecegini söyleyen Koçan ayrica tüm karisimin tek bir günde tüketilmemesi gerektigini yeniden hatirlatti. Buzdolabinda bekletilen karisimin içilmeden 1 saat öncesinde oda sicakligina çikarilmasini, soguk tüketilmemesini ifade eden Koçan, “Uykudan hemen önce içerseniz ödem attirma durumundan dolayi sik idrara çikabileceginizden uyku kaliteniz bozulabilir. Bu yüzden yemekten bir saat sonrasinda tüketmeniz yeterli olacaktir” dedi.

Tek basina bir zayiflama yöntemi degil ama daha etkili olabilir

Tarifin saglikli beslenme ile birlikte kilo vermeye yardimci olabilecegini aksi halde tek basina bir zayiflama yöntemi olmadigini vurgulayan Koçan, “Bizim burada amacimiz suanda Ramazan döneminde iftardan sonra siskinlik, gaz, hazimsizlik gibi olusan sikâyetleri bir nebze rahatlatmak. Ramazan ayi disinda da yaz dönemi öncesi zayiflamaniza destek olacak ve ödem söktürecek bir karisim. Kürün daha etkili sonuç verebilmesi için öncelikli olarak fiziksel aktivite olmazsa olmaz. Günde yaklasik 10 bin adim hareketle bu süreci desteklememiz lazim. Aksam geç saatlerde yemek yememek, karbonhidrat tarzi besinleri almamak gerekiyor. Sivi alimi da çok önemli. Evet, bu içecegi tüketiyoruz ama bizim siviyi su olarak tekrardan vücudumuza almamiz gerekiyor. Yaklasik iki litre kadar su tüketmeliyiz. Ayrica kadinlar adet dönemleri öncesinde ve esnasinda bu karisimi rutinde de kullanirlarsa gelisecek olan ödem sikayetlerinden kurtulmus olurlar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile