Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi 4 Bin 377 Hastaya Sifa Oldu

Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi 4 Bin 377 Hastaya Sifa Oldu

Eskisehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi hakkinda açiklamalarda bulunan Sualti Hekimligi ve Hiperbarik Tip Uzm. Dr. Selahattin Çakiroglu, basta Eskisehir olmak üzere çevre illerden 4 bin 377 hastayi tedavi ettiklerini söyledi.

Yunusemre Devlet Hastanesi Sualti Hekimligi ve Hiperbarik Tip Uzm. Dr. Selahattin Çakiroglu, Yunusemre Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi hakkinda açiklamalarda bulundu. Merkezin, 2017 yilinda Yunusemre Devlet Hastanesi 2 Eylül Ek Hizmet Binasi’nda hizmete basladigini belirten Çakiroglu, basta Eskisehir olmak üzere, Kütahya, Afyon ve Bilecik’ten toplam 4 bin 377 hastayi tedavi ettiklerini söyledi.

Hiperbarik Oksijen Tedavi teknolojisi ile ilgili konusan Çakiroglu, “Hiperbarik oksijen tedavisi, kliniklerde yeni teknoloji ile donatilmis, kapali bir ortam olan basinç odalarinda tamamen basinç altina alinan hastaya, maske veya basliktan yüzde 100 oksijen solutulmasi esasina dayanan bir tedavi yöntemidir. Yüksek basinç altinda kanda ve dokularda olan oksijen moleküllerinin daha fazla çözünmesini saglayarak hastalardaki iyilesmeyi hizlandirmayi hedeflemektedir. Basinç odalari tek kisilik ve çok kisilik olmak üzere tasarlanmistir. Hastalarin HBOT uygunlugu ve tedavi protokolleri Sualti Hekimi ve Hiperbarik Tip veya Hava Uzay ve Hekimligi Uzmanlarinca belirlenmektedir. Günlük 2 ser saat süren tedavi sikligi, yaklasik olguya göre 5 seanstan baslayip, 80 seanslara kadar çikabilmektedir. Tedavi seansi günde 1 defa uygulanirken, bazi acil durumlarda günde 2-3 seansa kadar çikabilmektedir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile