Hırvatistan İş Adamları Heyetinden İşbirliği Çağrısı

Hırvatistan İş Adamları Heyetinden İşbirliği Çağrısı

Hırvatistan'ın Pula Eyaleti Ekonomi Odası Başkanı Jasna Jaklin Majetic ile beraberindeki heyet, Türk işadamlarını yatırıma davet etti.

Hırvatistan Pula Eyaleti Ekonomi Odası Başkanı Jasna Jaklin Majetic, İzmirli yatırımcıları ülkelerine çağırdı. Türkiye-Hırvatistan ekonomik işbirliği toplantısı, İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) gerçekleştirildi.

İZTO Başkanvekili Jak Eskinazi, siyasi ilişkilerimizin gelişmesinin yanında ekonomik ilişkilerimizin de gelişmeye başladığını dile getirdi. Eskinazi; "Ülkemiz balkanlarda ticari büyüme eğilimi gelişme gösteriyor ancak bu yeterli görünmüyor. Toplam dış ticaretimize bakıldığında ticari ilişkilerimiz çok zayıftır. Türk turistler, Hırvatistana'a çok ilgi gösteriyorlar. Bu açıdan kruvaziyer turizmi açısından da çok önemli bir aşama kaydedilmiştir" diye konuştu.

Hırvatistan'ın Pula Eyaleti Ekonomi Odası Başkanı Jasna Jaklin Majetic, ekonomik açıdan Türkiye'den çok şey öğreneceklerini düşündüklerini ifade ederek, "Aynı zamanda kriz döneminde yapacaklarımız ile ilgili odalar arasında iş birliği çok önemli bir konudur. Aynı zamanda bizimle çok iyi ilişkileri olan kişilerde bulunkaktadır. Biz doğu bölgesinden geliyoruz. Burası ekonomik bakaımdan çok önemli bir bölge. Bunların paylaşımın dışında sizlere işbirliği önermek istiyoruz. Ancak aynı zamanda iş birliğinin şu şekilde de yapmak istiyoruz. Sizin ürünleri Hırvatistanda da satışa çıkarmak istiyoruz. Lütfen uluslararası organizasyonlarımıza katılın" çağrısında bulundu.

İki ülke arasında kültürel bakımdan Pula Film Festivali'nde işbirliği yapıldığını vurgulayan Majetic; festivalin 60 yıllık bir geleneğe sahip olduğunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile