Hitit Üniversitesi Rektörü Öztürk'ten Makine Ve Imalat Teknolojilerine Ilgi Duyan Ögrencilere Davet

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, yüksek ögrenimde makine ve imalat teknolojileri alaninda egitim görmeyi planlayan ögrencilerin, bu alanda ihtisaslasan Hitit Üniversitesine kayit yaptirmalarini beklediklerini bildirdi.

Öztürk, yaptigi yazili açiklamada, Çorum'da makine sanayisinin gelismis olmasindan ötürü Hitit Üniversitesinin 2020 yilinda makine ve imalat teknolojileri alaninda ihtisaslastigini, bu tarihten itibaren makine ve imalat teknolojisine yönelik çalismalara agirlik verildigini belirtti.

Makine ve imalat teknolojileri alaninda ihtisaslasan üniversitede ögrencilerin egitim almasinin önemli avantajlar içerdigini vurgulayan Öztürk, söyle devam etti:

"Laboratuvarlarimizda, hocalarimiz, ögrencilerimiz yan yana beraber prototip hazirliyor. Geçen yil ilk defa 25 tane TÜBITAK tarafindan desteklenen ortak projelerde beraber çalisiyor. Çorum’un orta teknoloji, imalati, ihracat orani Türkiye ortalamasinin üzerinde. Türkiye ortalamasi yüzde 31, Çorum ili orta teknoloji imalat ve ihracatta ise yüzde 37’yi yakalamis durumda. Üniversitemizin uzmanlariyla, bilisim altyapisiyla beraber biz bu orani yükseltebilir, ülkemizin cari açigini, savunma, saglik ve gida teknolojileri baglaminda stratejik ürün üretimine katki sunabiliriz."

Hitit Üniversitesinde ayrica 7 arti bir modeli uygulandigini anlatan Öztürk, bu model sayesinde ögrencilerin üniversitede aldigi teorik egitimi Çorum'daki sanayi kuruluslarinda pratige dönüstürme imkani buldugunu vurguladi.

"7 arti bir modelinde, 8 dönemden ibaret olan dört yillik lisans egitiminde, 7 dönem laboratuvarda sinifta donanimini almis ögrencimizi, son dönem danisman hocasi, ustasi, ustabasi ve danismaniyla birlikte sahaya gönderiyoruz." ifadesinde bulunan Öztürk, sunlari aktardi:

"Biz koordinasyonu sagliyoruz. Ilgili danismani onu alana sokuyor ve beraber bir proje bitmis oluyor. Genelde staj uygulamalari, kisa süreli olur ve ögrenci bir yere girdiginde, 'kapisi nerede, kim kimdir' diye ögrenene kadar süre bitiyor. 7 arti 1 egitim modeli kapsaminda ise geçen yil mühendislik alanindan 15 ögrencimiz basarili çalismalarda bulundu. Bu 15 ögrencimizin yarisi, 7 arti 1 ile egitim gördügü firmada ise basladi. Isveren, 'bize masa basinda her seyi bilen degil, sahada çözüm üreten mezun gerekiyor' diyor. Çözüm üretebilen mezunu, isveren de görünce pesini birakmiyor. 7 arti 1 egitim modeli, istihdam odaginin disinda uzmanligi daha fazla öne çikaran, 'Mühendislik Fakültesinde bir ders daha eklesek' gibi bizi harekete geçiren, yönlendiren canli organik yapiya dönmüs durumda."

Hitit Üniversitesinin genç ve dinamik bir üniversite oldugunu, Çorum'un da gerek huzur asayis, gerekse ekonomik yönden "tam bir ögrenci kenti" oldugunun altini çizen Öztürk, sunlari kaydetti:

"Biz genç dinamik üniversiteyiz. Ögrencilerimizi sahaya çekmek istiyoruz. Arastirma ve uygulama merkezlerimiz, ögrenci kulüplerimiz, sehrin imkanlarini bir araya getiriyoruz. Üçlü yapi kurduk. Oradaki sivil toplumla, yerel yönetimlerimizle, valiligimiz, belediyelerimiz bütün imkanlarimizla Yesilay'dan Kizilayi'a kadar hepsi ile çalisiyoruz. Salgin sonrasi degisen sosyokültürel yapiya uygun ortak dersler nezdinde bir sey yaptik. Gönüllülük dersleri olusturduk. Gönüllülük derslerinin yüzde 60’i sivil toplumla, kulüp faaliyetleri seklinde geçecek. Yaklasik 15-16 set olusturduk. Gönüllük baglaminda arkadaslarimiz hem kredili derslerini alacak hem kulüp faaliyetleri çerçevesinde gönüllük faaliyetlerini sahada yapacaklar. Diger taraftan Çorum'da kisi basina düsen yesil alan metrekaresi Türkiye ortalamasinin çok üstünde, 18 metrekare, 250 parki olan ve millet bahçesi olan bir sehir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile