Honaz Belediyesi Ata Tohumundan Yetistirilen Domatesleri Halka Ücretsiz Dagitti

Honaz Belediyesi Ata Tohumundan Yetistirilen Domatesleri Halka Ücretsiz Dagitti

Denizli Honaz Belediyesi, Kocabas Mahallesinde kendi yetistirdigi domateslerden halka ücretsiz dagitti.



Honaz Belediyesi, Kocabas Hizmet Binasi önünde gerçeklestirilen etkinlige Belediye Baskani Yüksel Kepenek, Belediye Meclis Üyesi Rafet Yaylali, yerel üreticiler ve vatandaslar katildi.

Honaz Belediye Baskani Yüksel Kepenek Belediyeye ait yaklasik 10 bin metrekarelik arazide üretilen Ata Tohumu domatesleri Kocabas Mahallesi halki ile paylastiklarini söyledi.

Baskan Kepenek; “Kendi arazimiz de tamamen kendi imkânlarimizla yüzde yüz yerli Ata Tohumundan ürettigimiz domatesleri yerel üreticilerimize, halkimiza dagittik” dedi.



“Üreten belediyecilik”

Baskan Kepenek, Honaz Belediyesi olarak yerel üretime ve üreticiye desteklerine devam ettirdiklerini belirtti.

Kepenek; “Bugün Kocabas Mahallemizde Belediyemize ait tarlamizda yetistirdigimiz, fidelerini Yerel Tohum Merkezimizde ürettigimiz Ata Tohumundan, GDO’su bozulmamis ürünleri ücretsiz olarak halkimizin sofralari ile bulusturuyoruz. Üreten belediyeciligin tüm örneklerini vermek için var gücümüzle çalisiyoruz. Çünkü biliyoruz ki yenidünya düzeninde gida hayatimizin en belirleyici unsuru. Gida, iklim, su rejimi gibi birçok noktada Honaz Belediyesi olarak çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ve bugün sofralara çocuklarimizin, ailelerin yiyecegi bütün gidalarin saglikli olmasi için bu projeyi gelistirdik. Yerel Tohum Merkezi projemiz kuruldugu günden bu zamana ulusal alanda iki birincilik ödülü aldi. Bununda gururunu yasiyoruz. Bu hizmetten yararlanan tüm Honazli, Kocabasli hemserilerime afiyet olsun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile