IBB Baskani Imamoglu, AB Büyükelçisi Meyer-Landrut Ile Sultanahmet'ten Gülhane'ye Yürüdü

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile ''Avrupa Hareketlilik Haftasi'' kapsaminda Sultanahmet Meydani'ndan Gülhane Parki'na yürüdü.

Bu yil "Sürdürülebilir Ulasim: Saglik ve Güvenli Hareketlilik" temasiyla 16-22 Eylül tarihlerinde düzenlenen ''Avrupa Hareketlilik Haftasi'' çerçevesinde Sultanahmet Meydani'ndan yürümeye baslayan Imamoglu ve Büyükelçi Meyer-Landrut, Gülhane Parki'ndaki gül bahçesinde etkinligi sonlandirdi.

Büyükelçi Meyer-Landrut, burada yaptigi açiklamada, ulasimin karbon saliniminda katkisi oldugunu ve bu katkida artis yasandigini belirterek, çevreyi koruyup karbon salinimini azaltmak gerektigini söyledi.

Imamoglu'nun imzaladigi "Vizyon 2020" belgesiyle Istanbul'da karbonun 2050 yilina kadar nötr seviyeye gelmesinin hedeflendigini aktaran Meyer-Landrut, gelecek nesillerin daha yasanabilir bir çevre ve dünyada hayatlarini sürdüreceklerine inandigini kaydetti.

Meyer-Landrut, AB Türkiye Delegasyonu olarak IBB ile Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Plani'nin gelistirilmesi alaninda is birligi içerisinde olduklarini vurgulayarak, bu plan sayesinde hava kalitesinin artacagini, trafigin azalacagini ve daha düsük karbon salinimi gerçeklesecegini dile getirdi.

Istanbul'un bu alanda plan gerçeklestiren ilk sehir oldugunu söyleyen Meyer-Landrut, bu konuda IBB ile birlikte çalismaya devam edeceklerini vurguladi.

Meyer-Landrut, plan çerçevesinde özel araç kullanimini azaltmayi, güvenli ulasimi, yürümenin ve bisikletin ulasimdaki payini artirmayi amaçladiklarini sözlerine ekledi.

Ekrem Imamoglu da konusmasi öncesinde sunucunun sonradan düzelttigi "IBB Baskani Kadir (Topbas)" seklindeki anonsuna atifta bulunarak, eski IBB Baskani merhum Kadir Topbas'i rahmetle andi.

Iklim degisikligi konusuna deginen Imamoglu, bu konunun bugün en önemli ve en acil çözüm bekleyen sorunlar arasinda bulunduguna isaret etti.

Küresel isinmanin yikici etkilerini insanlarin dünyanin her yerinde yasadiginin altini çizen Imamoglu, "Basta metropoller olmak üzere tüm kentlerin çevre politikalarini bu gerçegin isiginda tekrar ele almasi sarttir. Gelecegi bu dogrultuda hep birlikte planlamaliyiz. Istanbul olarak bu konuyu uluslararasi iliskilerin öncelikli gündem maddeleri arasinda ele almaktayiz ve is birligini büyütmekteyiz. Çocuklarimiza mutlak yasanabilir bir dünyayi ancak hep birlikte böyle birakabiliriz" seklinde konustu.

Ulasimin aktörlerinin kentlerdeki karbon salinimini artiran en önemli etkenlerden oldugunu ifade eden Imamoglu, daha çevreci ve daha sürdürülebilir ulasim yöntemlerini yayginlastirmak için çalistiklarini söyledi.

Bu hafta ISBIKE hizmetinde yüzde 50, Hediyem Istanbul-Istanbul Kitapçisi magazalarina ve IBB'ye bagli müzelere bisikletleriyle gelen vatandaslara yüzde 20 indirim yapilacagini kaydeden Imamoglu, "Istanbul Kitapçisinin belirli subelerinde hafta boyunca 10 bin adimi tamamlamis halkimiza da yine yüzde 10 indirim yapiyor olacagiz. Bu etkinliklerle hem çevreci ulasim yöntemlerini tesvik etmeyi, bisiklet kullanimini artirmayi ve bu yöntemle aslinda karbon salinimini azaltma noktasinda 7'den 77'ye yasayan bütün Istanbullularimiza en üst seviyede farkindalik yaratmayi hedefliyoruz" ifadelerini kullandi.

Daha yesil, ulasilabilir, erisilebilir ve insan odakli bir kent noktasinda kararli olduklarina dikkati çeken Imamoglu, bu noktada atilacak tüm adimlarda AB üyeleri ve kurumlariyla is birligi içerisinde olmak istediklerini kaydetti.

Konusmalarin ardindan Meyer-Landrut ve Imamoglu, bisikletli zabitalarla fotograf çektirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile