IBB Meclisi'nde IBB'ye 'Kirmizi Kart'

IBB Meclisi'nde IBB'ye 'Kirmizi Kart'

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisi ocak ayi toplantisinin 2’nci birlesimi yapildi. Toplantida kentsel dönüsüm ve deprem konulari görüsüldü. Toplantida konusan Deprem ve Dogal Afet Komisyon Baskani Kadem Eksi, “Sayin Baskan, kendisini 6’li masanin baskani olarak sagda solda pazarliyor. Istanbullular adina IBB’ye “kirmizi kart” gösterdi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisi ocak ayi toplantisinin 2’nci birlesimi, Meclis 1. Baskan Vekili Zeynel Abidin Okul Baskanligi’nda Saraçhane’deki belediye binasinda yapildi. Toplantinin gündeminde deprem ve kentsel dönüsüm vardi. Toplantida gergin anlar yasanirken, Deprem ve Dogal Afet Komisyon Baskani Kadem Eksi, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda Istanbul’u; çöküntü zihniyet anlayisindan, CHP’den kurtaracagiz. Istanbullular adina onlara su kirmizi karti göstermek zorundayim. Sayin Baskan, kendisini 6’li masanin baskani olarak sagda solda pazarliyor” dedi.



“IBB, AK Parti’nin hizmet döneminden 4 kat geride”

Toplantida konusan Deprem ve Dogal Afet Komisyon Baskani Kadem Eksi, “Türkiye’nin deprem gerçegi Dogu-Bati, Kuzey-Güney fark etmeksizin her bir zaman diliminde bizleri apansiz karsilayabilen bir deprem gerçegi olan ülkede, cografyada birlikte yasiyoruz. Valiligin ve AFAD’in çalismasinda Istanbul’da 40 bin yapinin ciddi bir tehditle karsi karsiya oldugunu biliyoruz. Su anda Büyüksehir Belediyemizin yasa, yönetmelik, mevzuat olarak yapamayacagi hiçbir sey yok. Her türlü yetkiyi devlet, Büyüksehir Belediyesi’ne vermis. Istanbul’da acil dönüsmesi gereken 230 bin konutla ilgili su anda yapimi devam eden bagimsiz bölüm sayimiz 140 bin, riskli alan ilan edilen 68 tane bölge var. Bu 68 tane bölgede de 116 bin 360 bagimsiz bölüm yapilip ayaga kaldirilacak. Biz Büyüksehir kapsami disinda kendi sorumlulugumuz olan 46 bölgede destan yazmis belediyelerimiz. Müthis basarili çalismalarla yapi stokunu yenilemisler. Çevre, Sehircilik Bakanligi 68 bölgede üstlenmis, onlar da basarili bir sekilde sorumluluklarini yerine getirmisler. IBB sorumlulugunda da 9 bölge var. Yani 4 bine yakin bir bagimsiz bölüm var. Bunlarla ilgili çivi çakmamis Büyüksehir Belediyesi. IBB, 115 milyarlik bütçenin yüzde 2’sini reklama ayirmis. AK Parti’nin hizmet döneminden 4 kat geridesiniz” dedi.



“IBB yönetimi; Istanbul’un yükünü almak yerine Istanbul’a yük olmaya basladi”

IBB’nin 4 yilda her seyi berbat ettigini söyleyen Kadem Eksi, “Su anda Istanbul’da çok ciddi kuraklikla ilgili mücadele kapsaminda almamiz ve atmamiz gereken adimlar var. Bilboardlari her sey için kullanan IBB Baskani niye kuraklikla ilgili Istanbul’da bir kampanya yapmiyor? 2 aylik suyumuz var Istanbul’da. Devlet Su Isleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli kurumu. Biz 550 tane baraj yaptik. Dünya’nin en büyük barajlarini bu kurum yapmis. Bir tane yol kazasi olmus, biz bunu gizlemiyoruz. Kurumlariniza sahip çikacaksiniz. Türkiye’nin birikimi, insan kaynagi ve zenginligi dünya standartlarinin üzerinde en önemli barajlarimizi yapan kurumu asagilamayacaksiniz. Onlar, bizim gözbebegimiz. Reklam, algi, manipülasyon ve sovla bu kentin gelecegini insa edebileceginizi saniyorsunuz. Çok büyük bir yanilgi içindesiniz. 200 metrede bir her yeri afis ve pankartlarla dolduran bilboardlar hazirladiniz, böyle bir yönetim anlayisinizdan bu sehre ne gelecegini zannediyorsunuz? IBB yönetimi; Istanbul’un yükünü almak yerine Istanbul’a yük olmaya basladi.

IBB’nin Eminönü Kavsagi disinda Istanbul’a kazandirdigi bir tane kavsak yok. ‘Ey Istanbul, her sey çok güzel olacak’ diyerek baslamistiniz. 4 yilin sonunda görünen o ki, her seyi berbat ettiniz. Biz cumhuriyetimizin 100. yilinda Yeni Türkiye Yüzyili kapsaminda Istanbul’u bu çöküntü zihniyet anlayisindan CHP’den kurtaracagiz. Bu beceriksiz yönetim anlayisina ben de Deprem ve Dogal Afet Komisyon Baskani olarak çok üzüldüm. Ama Istanbullular adina onlara su kirmizi karti göstermek zorundayim. Sayin Baskan, kendisini 6’li masanin baskani olarak sagda solda pazarliyor” açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile