İbrahim Fırtına'nın Avukatı Yakalama Kararına İtiraz Etti

Balyoz davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan askerlerden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'nın avukatı, yakalama kararına itiraz edip, reddi hakim talebinde bulundu

Balyoz davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan askerlerden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'nın avukatı, yakalama kararına itiraz edip, reddi hakim talebinde bulundu.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Avukat Atilla Hekimoğlu, yakalama kararına itiraz edip, reddi hakim talebinde bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Hekimoğlu, yakalama kararının yasaya ve hukuka aykırı olduğunu savunarak, mahkemenin yakalama kararından geri dönmesi için talepte bulunduklarını söyledi. Hekimoğlu, "CMK ancak kaçak sanıklar hakkında yakalama kararı uygulanabileceğini belirtmiştir. Bir sanığın kaçak durumuna düşmesi için de duruşmaya gelmemesi gerekmektedir. Oysaki
biz duruşma hazırlığı safhasındayız. Henüz bir duruşma yapılmadı. Hakimler yakalama kararıyla ihsas-ı reyde bulunmuşlardır. Bu hakimler duruşmaya bakamazlar, çekilmeleri gerekir" dedi.
Bir basın mensubunun sorusu üzerine, "YAŞ kararları gündemde olmasaydı da karar itiraz edecektik" diyen Hekimoğlu, İbrahim Fırtına'nın hukuki olarak firarda olup olmadığı sorusuna, "Firari olması için yakalama emrinin hukuka uygun hazırlanması lazım. Yakalama emri hukuka uygun değil" şeklinde yanıt verdi.
Avukat Atilla Hekimoğlu, İbrahim Fırtına'nın teslim olmasıyla ilgili kararın kendi takdirinde olduğunu ifade ederek, "İbrahim Fırtına yasalara saygılı bir insandır. Baldıran zehri içilmesi gerekiyorsa onu da zevkle içer" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile