İhlas Kolejinden Cambridge Sınavlarında Yüzde 100 Başarı

Cambridge Üniversitesi tarafından düzenlenen ve British Council tarafından uygulanan KET sınavına katılan İhlas Koleji öğrencileri yüzde 100 başarı elde ettiler.

Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu ve Özel Bahçelievler İhlas İlköğretim Okulu öğrencileri girmiş oldukları KET sınavından başarıyla ayrılarak sertifika almaya hak kazandılar.
2005 yılından bu yana girmiş olduğu tüm Cambridge sınavlarında yüzde 100'lük başarı sağlayan İhlas Koleji, yabancı dil eğitimine vermiş olduğu önemi bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Katıldığı seminer ve toplantılardaki konuşmalarda bu önemi defalarca vurgulayan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, bu başarıların tesadüfi olmadığının altını çizdi. İhlas Koleji'nde verilen yabancı dil eğitiminin ciddiyetine vurgu yapan Koç, "Çocuklarımızın kariyerlerinin gelişiminde yabancı dilin öneminin
farkındayız. Kaliteli eğitim kadromuzla yabancı dil eğitiminde Türkiye'nin önemli okullarından birisinin İhlas Koleji olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz."dedi. İhlas Koleji okullarında yabancı dil alanında hazırlanan projelere dikkat çeken Koç, CLIL Odası ve Story Telling Room gibi projeleri hayata geçirerek diğer okullar için örnek teşkil ettiklerini belirtti. "Okullarımızda yabancı dil eğitimini ve özellikle İngilizce eğitiminin başlangıç seviyesini anaokulu düzeyine kadar indirdik. Temeli sağlam olan bir
eğitimin sonucunda bu seneki LYS'de yabancı dil sınavında elde ettiğimiz başarının benzerlerini ilerleyen yıllardaki sınavlarda da elde edeceğimize yürekten inanıyorum."diyerek sözlerine devam eden Koç, 2010 yılı SBS ve LYS sınavlarında tüm soruları doğru cevaplayan öğrencileri kutlayarak sözlerini bitirdi.
Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden bu sınavlara giren öğrenciler, dünyanın bir çok yerinde geçerliliği olan Cambridge Yeterlilik Sertifikası'nı alabilmek için yarışıyorlar. İhlas Kolejinde bu önemli sınav için hazırlık programları uygulanıyor. Okulda oluşturulan özel gruplara yıl boyunca farklı metod ve tekniklerle İngilizce eğitimi veriliyor. Sınava hazırlanan öğrenciler yoğun bir çalışmaya müfredatına katılarak, zengin materyallerle destekleniyorlar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile