IIBF'nin 3 Bölümü, 3 Yil Süreyle Akredite Edildi

IIBF'nin 3 Bölümü, 3 Yil Süreyle Akredite Edildi

Kurumlarin performans standartlari yönünden kendi kendilerini degerlendirmelerine ve ayni zamanda yetkili akreditasyon kuruluslarinca dis degerlendirme yapilmasina imkân veren bir sistem olan yüksekögretimde akreditasyon konusunda önemli atilimlar yapan Atatürk Üniversitesinde çesitli fakülte ve programlar akredite almaya devam ediyor.

Bu kapsamda gerçeklestirilen ve yapilan degerlendirmeler sonucu Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinin Isletme, Uluslararasi Ticaret ve Lojistik ile Yönetim Bilisim Sistemleri Bölümlerinin lisans gündüz programlari, Sosyal Beseri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Dernegi (STAR) tarafindan 27 Mart 2026 tarihine kadar 3 yil süreyle akredite edildi.

“Diger Programlar da Akreditasyon Için Müracaat Asamasinda”

Akreditasyonun bir kurumda verilen hizmetin, yapilan egitimin standartlara ve yönetmeliklere uygunlugunun tescili oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesindeki 3 bölümün akredite olmasinin memnuniyet verici oldugunu söyledi.



Fakültedeki diger programlarin da akreditasyon için müracaat asamasinda olduklarini aktaran Rektör Çomakli: “Akreditasyon, birim ve bölümlerin mükemmeliyet standartlarina sahip oldugunu belgeleyen saygin bir sertifikadir. Kalite güvencesi; liderlik, yönetim ve kalite, egitim ve ögretim, arastirma ve gelistirme ile toplumsal katki kalitesinin sürekli gelistirilmesiyle mümkündür. Fakültemiz, yasamin temel unsurlarindan olan insan, toplum ve kurumlarin gelisimine katki saglamak misyonuyla daha iyi ve sürdürülebilir yasam ugruna degisimi öngören, kavrayan ve yön veren bir fakülte olmak vizyonuna yönelik hizmetlerini sürdürmeye devam edecek” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile