Iki Üniversite Arasindaki Is Birligi Gelistiriliyor

Iki Üniversite Arasindaki Is Birligi Gelistiriliyor

Bartin Üniversitesi (BARÜ) ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) arasinda akademik is birligiyle birlikte Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” kapsamindaki çalismalari içeren protokoller imzalandi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, Bartin Üniversitesi Rektörü (BARÜ) Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. KBÜ ev sahipliginde gerçeklestirilecek olan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararasi Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” kapsaminda kurumsal paydas is birligi protokolü ile akademik is birligi protokolünün imzalandigi ziyarette, iki üniversite arasinda yapilabilecek ortak çalismalar konusunda görüs alisverisinde bulunuldu. Görüsmede, BARÜ’nün de kurumsal paydasi olarak yer alacagi ve 2-3 Mart 2024 tarihlerinde Karabük’te gerçeklestirilecek olan “Sosyalfest” neticesinde elde edilebilecek kazanimlar konusularak tecrübe paylasiminda bulunuldu.

Sosyal bilimler alaninda yenilikçi ve sorun çözme odakli alternatif yaklasimlar gelistirme hedefiyle düzenlenecek etkinligin önemine dikkat çeken Rektör Uzun, “Yüksekögretim kurumlari olarak bölgemizden baslayarak ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelisimine katkida bulunmak için önemli projeler gerçeklestiriyoruz. Bu noktada toplumsal konularin çözümüne yönelik yeni modeller gelistirmenin hedeflendigi ve Üniversite olarak bizim de paydasi olmaktan mutluluk duydugumuz Sosyalfest’i, bölgemiz için oldukça önemli bir deger olarak görüyorum. Gerçeklestirilecek yarismalar ile sosyal bilimler alanina yönelik güzel kazanimlar elde edecegimize inaniyor, festivalin sosyal bilimlerde proje üretme bilincine katki sunmasi ümidiyle gençligimize ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum. Bu düsüncelerle kiymetli Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kirisik’a is birligi içerisinde hareket etme noktasindaki yaklasimlari ve nazik ziyaretleri için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Rektör Kirisik ise tecrübe paylasimi ve is birliginin önemine deginerek Rektör Uzun’a yakin ilgileri ve misafirperverlikleri dolayisiyla tesekkürlerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile