ILO Türkiye Ofisi'nden Türkiye Açiklamasi Açiklamasi 'Ülkeler Alfabetik Olarak Siralandi'

Uluslararasi Çalisma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Söz konusu raporda ülkeler alfabetik olarak siralanmis olup, Türkiye’nin sayfanin dördüncü sirasinda ve bu ülkelerden sonra yer almasi tamamen alfabetik siralamadaki yeriyle ilgilidir” denildi.



Uluslararasi Çalisma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi daha önce yayimlanan bir raporun içeriginin bazi haber kuruluslarinca yanlis yorumlandigini kaydetti.

Konu hakkinda ILO Türkiye Ofisi tarafindan yapilan yazili açiklamada su ifadeler yer aldi:

“Son günlerde bazi basin ve yayin organlarinda ILO ve Dünya Saglik Örgütü’nün ortak raporuna atifla, Türkiye’nin ise bagli ölümlerde dünyada Tonga, Trinidad, Tobago ve Tunus’tan sonra dördüncü sirada oldugu yönünde haberler yer almaktadir. Söz konusu raporda ülkeler alfabetik olarak siralanmis olup, Türkiye’nin sayfanin dördüncü sirasinda ve bu ülkelerden sonra yer almasi tamamen alfabetik siralamadaki yeriyle ilgilidir. Diger yandan, ülkelerin ise bagli ölümleri kayit altina alma ve bildirimde bulunma sistemleri ve pratikleri büyük farklilik arz etmekte olup, bu veriler üzerinden ülkelerin birbirleriyle karsilastirilmalari her zaman dogru sonuçlar vermeyebilir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile