Imam 20 Yildir Dogada Gördügü Meyve Agaçlarini Asiliyor

Imam 20 Yildir Dogada Gördügü Meyve Agaçlarini Asiliyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde görev yapan imam Ahmet Meçe (43) 20 yildir vatandaslarin bahçesindeki ve dogadaki agaçlari kaliteli meyve vermesi amaciyla asiliyor.

Ilçede bulunan Cemal Caymaz Mahallesi Degirmencioglu Camii’nde görevli imam Ahmet Meçe, gördügü bütün meyve agaçlarini 20 yildir asiliyor. Hobi olarak basladigi asilama çalismasini görev edinen Meçe, agaçlarin kaliteli meyve vermesini sagliyor.

Iki çocuk babasi imam gazetecilere yaptigi açiklamada, 20 yil boyunca binlerce agaca asilama yaptigini belirterek, “20-25 sene önce Çerçen köyünde Mehmet Güler abim vardi. ‘Hocam sana çok faydali bir hobi ögreteyim’ dedi.

O zaman kendi bahçemdeki agaçlara asilama yapmaya basladim. Sonrasinda ise kendimi gelistirdim ve bu hobi olmaktan çikip hastalik derecesine ulasti” diye konustu.

Kendiliginden yetisen agaçlarin yüzde 75’inin asil meyveyi vermedigini ifade eden Meçe, “Pazarda, markette gördügünüz meyvelerin hepsi asilanmis agaçlardan elde edilen meyveler. Onun için kendiliginden yetisen agaçlarda kaliteli meyve alabilmek için kesinlikle asilanmasi gerekiyor” dedi.

Asilama yaptigi için agaçlarin meyvelerinden herkesin faydalanacagini aktaran Meçe, “Sadece kendi mahallemde degil köylerde, yol kenarlarinda, okul bahçelerinde kendiliginden yetismis meyve vermeyen agaçlari meyve verir hale getiriyoruz. Çok güzel tepkiler, geri dönüsler aliyoruz. Asilama yaptigim agaçlarin meyvelerinden herkes faydalanacak. Allah bana ömür verdigi müddetçe bu güzel faaliyete devam etmeyi düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Mahalle sakinlerinden Sezai Özay ise, “Hocamiz bahçelerimizdeki agaçlara asilama yapti. Ellerine saglik, çok güzel oldu. Insallah seneye meyvesini yiyecegiz. Allah razi olsun kendisinden. Hocamiz sadece bizim bahçelerimizdeki agaçlari degil her gördügü yabani agaçlari asilayip meyveye dönüstürüyor. Dagda, bayirda, kirda nerede olursa olsun gördügü agaçlari asiliyor. Agaçlar da çok güzel meyve veriyor” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile