Inci Kefalinin Muhtesem Yolculugu Devam Ediyor

Inci Kefalinin Muhtesem Yolculugu Devam Ediyor

Van’da, bölgenin önemli degerlerinden olan ve Alaska’daki somon baliklari gibi akintinin tersine yüzerek uçarcasina derelere akin eden inci kefallerinin muhtesem yolculugu devam ediyor.

Van Gölü’nün tuzlu ve sodali suyunda yasayabilen ve nesli koruma altinda olan inci kefalinin üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan- 15 Temmuz günlerinde uygulanan av yasagi sürüyor. Van Gölü’nde yasayan ve mayis ayindan itibaren suyun akisinin tersine yüzerek tatli sulara yumurta birakmak için göç eden inci kefalinin muhtesem yolculugu devam ediyor. Van Gölü havzasinda balik göçünün en güzel izlendigi yerlerden biri olan Ercis ilçesindeki Deli Çay’da bulunan balik bendine gelen ziyaretçiler, suyun akisinin tersine yüzen ve önlerine çikan engelleri ziplayarak asmaya çalisan baliklarin essiz yolculuguna sahit oluyor.

"Bu sene çok güçlü bir sekilde balik göçü basladi"

Baliklarin tersine göçünü fotograflamak için bölgeye gelen doga fotografçisi Ferzende Cosar, uzun süredir Van Gölü havzasinda fotograf çekiyorum. Bu sene çok güçlü bir sekilde balik göçü basladi.

Suanda baligin üreme dönemidir. Balik buraya gelip yumurtasini biraktiktan sonra belli bir süre kaldiktan sonra tekrar geri dönüyor. Bu sene yagislarin bol olmasi hasebiyle baliklarin çok daha saglikli yumurtalama ve üreme dönemi geçecegini tahmin ediyorum. Temenni ederiz ki yagislar devam eder. Haliyle balik saglikli bir sekilde yumurtasini birakir ve geri dönmeye baslar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile