İnegöl Belediyesi Arakan İçin Sessiz Kalmadı

İnegöl Belediyesi Arakan İçin Sessiz Kalmadı

İnegöl Belediyesi, Arakan’da yaşananlara sessiz kalmadı.

Geçtiğimiz yıl Somali’de yaşanan kıtlık için yardım kampanyası düzenleyen İnegöl Belediyesi bu kez Arakan’da yaşayan Müslümanlar yararına yardım kampanyası düzenliyor. Ramazan Sokağı’nda yer alan Umuteli Derneği standında yardımları kabul edeceklerini açıklayan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, tüm ilçe halkını Arakan’a yardım etmeye çağırdı. Güneydoğu Asya’da bulunan Myanmar’ın Arakan bölgesinde Müslüman kıyımı yaşandığını belirten Şahin, “Burada yaşayan Müslüman halka karşı, Son dönemlerde iyice artan şiddet hareketleri bağışlanabilir değildir. Arakan’daki bu zulümden dolayı canlarını kurtarmayı başarmış suçsuz-günahsız bu insanlar; evsiz kalmış ve yurtlarını terk ederek komşu ülkelere sığınmaya çalışmış ve mülteci durumuna düşmüşlerdir. Myanmar’lı Müslümanlar merhamet duygusundan yoksun Budistler ve Burma hükümetinin kıyımına uğruyor, açlık ve susuzluktan dolayı yok oluyorlar” dedi.

Güneydoğu Asya’da her gün anneler, babalar ve çocukların öldürüldüğünü kısacası Arakan’da vahşet yaşandığını belirten Şahin, “Yoksulun ve ihtiyaç sahibinin yanında yer alan bir belediye olarak biz de Arakan’lı Müslüman kardeşlerimizin yanında yer almak, onların acılarını bir nebze de olsa dindirmek için bir yardım kampanyası başlattık. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında halkımızın da beklentileri doğrultusunda; zor durumdaki Myanmar’ın Arakan bölgesindeki Müslümanlara yardım ve desteklerimizi esirgemiyoruz” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’ın talimatıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde, ilk kampanyanın belediye çalışanları ve meclis üyelerinin yer alacağı bağışlardan oluşacağını belirtirken, ikinci ve daha geniş çaplı başlatılan kampanyanın ise ilçe halkına yönelik olduğunu söyledi.

İlçe halkına yönelik başlatılan kampanyanın Ramazan Sokağında Umuteli Sosyal Yardım Merkezi standında toplanan yardımlardan oluşacağını belirten Şahin, toplanan yardımların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Başbakanlığın hesaplarıyla Arakana ulaştırılmaya ve yaraların sarılmaya başlanacağını aktardı.

Yardım kampanyasına katılmak isteyenler için hesap numarası şu şekilde: “Vakıfbank Bursa Cumhuriyet Şubesi Bursa Valiliği Hesap No (IBAN): TR020001 5001 5800 73000 72951”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile