Inegöl Düsman Isgalinden Kurtulusunun 101. Yilini Kutluyor

Inegöl Düsman Isgalinden Kurtulusunun 101. Yilini Kutluyor

Inegöl’ün 6 Eylül düsman isgalinden kurtulusunun 101. yilinda kurtulus etkinlikleri, düzenlenen resmi törenlerle basladi.

6 Eylül 1922 tarihinde düsman isgalinden kurtulan Inegöl, kutlu zaferin 101’inci yildönümünü kutluyor. Pazar günü dönemin en kanli çatismalarinin yasandigi Mustafatepe ile Halhalca Sehitligi bölgesinde yapilan ‘Zaferden Kurtulusa Halk Yürüyüsü’ ile baslayan 6 Eylül Inegöl’ün düsman isgalinden kurtulus etkinlikleri, bu sabah 09.30’da gerçeklestirilen resmi törenlerle devam etti.

6 Eylül Inegöl’ün düsman isgalinden kurtulusunun yildönümü etkinlikleri çerçevesinde sabah 09.30’da Atatürk Heykeli önünde çelenk töreni gerçeklestirildi.

Törene; Kaymakam Eren Arslan, Belediye Baskani Alper Taban ve Cumhuriyet Bassavcisi Veli Ecir ile birlikte siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum ve daire amirleri ile vatandaslar katildi.

Törende sirasiyla Kaymakamlik çelengi ve Inegöl Belediyesi çelenkleri heykele birakildiktan sonra saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu.

Heykel önünde yapilan tören, Belediye Baskani Alper Taban’in günün anlam ve önemine iliskin konusmasi ile devam etti. Topraga deger katanin üzerindeki yasanmisliklar oldugunu ifade ederek konusmasina baslayan Baskan Taban, “Topragi vatan yapan ise ugrana verilmis canlardir. Bizler asirlarca bu topraklar ugruna canini vermis bir milletiz. Türk milleti, adil bir dünya için ezelden basladigi mücadelesini, ebede karar sürdürmeye yemin etmis bir millettir. Iste bu mücadele boyunca, üzerinde bulundugumuz bu topraklar da nice kahramanliklara sahitlik etti. 6 Eylül 1922 tarihi de Inegöl’ümüzün kahramanlik destanlarindan biri. Ayni zamanda kurtulusun sembolüdür. Aziz milletimiz, 13 ay 26 gün sürecek bu isgali 26 Agustos 1922’de baslayan ve Milli Mücadelenin kirilma noktalarindan biri olan Büyük Taarruz neticesinde kahraman ordumuzla birlikte asmayi basarmistir. 6 Eylül 1922 tarihinde Sükrü Naili Pasa komutasindaki ordumuz Inegöl’e girerek isgale son vermistir” dedi.

“Mücadelemiz devam ediyor”

Büyük zaferlerin ardinda, büyük inançlar olduguna vurgu yapan Alper Taban, söyle devam etti: “Milletimiz bu ugurda binlerce sehit vermis, binlerce vatan evladi gazi olmustur. Her bir dakikasi ayri bir destan olan 6 Eylül tarihi, içerisinde onlarca hikayeyi barindirmaktadir. Bugün bu hikayeler dinlerken dahi tüylerimizi diken diken ederken, aziz milletimiz bu zorlu günleri metanetle yasamis ve zaferle taçlandirmistir. Unutmayiniz ki büyük zaferlerin ardinda, büyük inançlar vardir. Iste o gün Türk Milleti bu büyük inanci ortaya koymus ve esareti sonlandirmistir. Bu mücadele bitmedi, sonsuza dek sürecek. Bu millet geçmiste de yedi düvele karsi savasmistir. Bugüne baktigimizda yine karsimizda koca bir dünya görüyoruz. Tipki 100 yil önce oldugu gibi bugün yine birlik ve beraberligimiz, toprak bütünlügümüz üzerinden mücadelemiz devam ediyor. Bizler de yine o gün oldugu gibi emin adimlarla gelecege yürümeye devam edecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle, bu vatanin en büyük sahiplerinin bu topraklari vatan yapan sehitlerimiz oldugu gerçegini bir kez daha ifade ederek; basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, bu vatan ugruna topraga düsmüs tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Gazilerimizin de hayatta olanlarina saglikli ömürler, vefat edenlerine rahmet diliyorum. Inegöl’ümüzün 101. kurtulus yili kutlu olsun.”

Konusma sonrasi protokol üyeleri ve davetliler önce Hastane Mezarligi içerisinde bulunan Garnizon Sehitligini ziyaret etti. Burada yapilan dualar sonrasi Gaziler Dernegi de ziyaret edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile