Insaat Isiyle Ugrasiyordu, Oglunun Tavsiyesi Ile Sera Kurup Üretime Basladi

Insaat Isiyle Ugrasiyordu, Oglunun Tavsiyesi Ile Sera Kurup Üretime Basladi

Ankara’da insaat yapi malzemeleri isiyle ugrasan Ömer Durak, organik tarim okuyan oglunun yönlendirmesiyle memleketi Yozgat’a gelerek 2 dönüm alana kurdugu serada üretim yapmaya basladi.

Uzun süre Ankara’da insaat yapi malzemeleri isi ile ugrasan Ömer Durak, Bartin Üniversitesi organik tarim bölümünden mezun olan ve egitimini sürdüren oglunun tavsiyeleriyle tarima yönelme karari aldi. Memleketi Yozgat’in Sarihacili Mahallesine dönen ve geçen yil 2 dönüm alana kendi imkanlariyla 2 sera kuran Durak, burada hem oglunun toprakla ilgilenip tecrübe kazanmasini sagliyor hem de yetistirdikleri ürünleri satarak aile bütçelerine destek oluyor. Yilin 8 ayinda domates, biber, patlican, kabak, marul, salatalik ve yesil sogan üreten Durak, ürettigi ürünleri halk pazarinda vatandasa sunuyor. Bu yil devlet desteginden faydalanmayi düsünen Durak, sera alanini genisleterek üretimi artirmayi da hedefliyor.

“Oglum tecrübe kazansin diye serayi kurduk”

Organik tarim alaninda egitimini sürdüren oglunun tecrübe kazanmasi hem de ekonomik gelir elde etmek için sera kurduklarini belirten Durak, “Geçen yil yaklasik 2 dönüm alanda bu serayi kurduk, ilk ürünlerimiz domates, patlican, kabak, biber oldu. Yazin da pazarda bu ürünleri kendi imkanlarimizla sattik. Su an da kis mevsiminde kivircik, marul ve yesil sogan üretiyorum, onlari da direkt halk pazarlarinda müsterilerimizin hizmetine sunuyorum. Ankara’da kendi firmam var ve dekorasyon isleri yapiyorum. Topraga ilgim oldugu için su an toprakla ugrasmayi tercih ettim ve kendi imkanlarimla sera kurdum. Profillerini kurup naylon brandasini çektim, hepsini ben yaptim. Burayi getiri amaciyla kurdum ancak oglumun kendisini toprakta daha gelistirmesi ve tecrübe kazanmasi için böyle bir çalisma yaptik” dedi.



“Devlet desteginden yararlanip alanimizi genisletecegiz”

Serada yilda 8 ay üretim yaptiklarini ve verimin çok iyi oldugunu da anlatan Durak, “Uzman Eller Projesi’nden faydalanmak için basvuru yaptik, destek çikarsa seramizi bir dönüm daha genisletecegiz. Bu zamana kadar devlet desteginden faydalanmamistik ama su an faydalanip alanimizi genisleterek üretimi artirmayi düsünüyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile