Insaat Müteahhitleri Konfederasyonundan Çimento Fiyatlarindaki Artisa Tepki Için 15 Günlük Is Birakma Çagrisi

?????? IMKON Genel Baskani Tahir Tellioglu: 'Kararimiz, tavsiye niteligindedir, kimse buna mecbur degildir'.

Insaat Müteahhitleri Konfederasyonu ???????(IMKON) Genel Baskani Tahir Tellioglu, çimento fiyatindaki zamlara tepki olarak üyelerine 9 Eylül'den itibaren 15 günlük is birakma çagrisi yapti.

Tellioglu, IMKON Genel Merkezi'nde düzenlenen basin toplantisinda, artan çimento fiyatlarina karsi aldiklari karari açikladi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle tedarik sikintisi yasandigini animsatan Tellioglu, bundan dolayi meydana gelen fiyat artisini anlayisla karsilayabileceklerini ancak yapilan zamlarin geçen yila göre yaklasik yüzde 200 oldugunu söyledi.

Konuyu geçen aylarda Ticaret Bakanligina dosya halinde sunduklarini ve sonuç beklediklerini belirten Tellioglu, söyle konustu:

"Üretim kapasitesi 115 milyon ton. 80 milyon tonluk üretim var. Bazilari yurt disina sattigimizdan dolayi tedarik sorunu yasiyoruz diye açiklama yapiyorlar. Bu, yurt disina sattigin için tedarik sorunu degildir, bu içeride üretimi kisitlayarak fiyati artirma politikasidir. Bunu dogru bulmuyoruz. Ayrica su anda 4-5 büyük yatirimcinin ilgili bakanliklara çimento fabrikasi kurmak için müracaati oldugunu biliyoruz. Dolayisiyla içeride çimento üretimini karsilamada kapasite sikintisi varsa bu yatirimcilara izin verilerek çimento sektörünün daha da büyütülmesine tarafiz. Gerekirse de çagrimiz karsilik bulmazsa biz de çimento fabrikalari kurma girisimine baslayabiliriz."

Bu nedenle 9 Eylül'de is birakma karari aldiklarini ifade eden Tellioglu, sunlari kaydetti:

"Kararimiz Anadolu'nun bize bagli yaklasik 40 derneginde uygun gören meslektaslarimizin ayni anda tek tip afis asilmasi suretiyle baslayacak. Bu bir tavsiye niteligindedir, kimse buna mecbur degildir. 15 gün süreyle bu afisler asilacaktir. Is güvenligi tehlikesi olan yerler, sözlesmeyle kisa süre içinde isini teslim etmek durumunda olan yerler gibi yerler hariç tüm özel sektörün tamamini kapsayan kesime, is birakma boykot çagrisi yapiyoruz."

Tellioglu, çimento fiyatlarindaki artisin konut fiyatlarina da yansiyacagini, bundan vatandasin da zararli çikacagini anlatti.

Çimento sektöründen bu çagrilarina kulak vermelerini beklediklerini dile getiren Tellioglu, "Cumhurbaskanimizdan, Ticaret Bakanimizdan bu manada sektöre ve bize kulak vermelerini talep ediyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile